SAVAŞIN 7. GÜNÜNDE SİYONİST ORDU GAZZE ŞERİDİNE VAHŞİCE SALDIRMAYA DEVAM EDİYOR

İşgal ordusunun Gazze Şeridi’ne karadan, havadan ve denizden saldırıları savaşın yedinci gününde de devam ederken, Filistin direnişi de işgalcilere ait hedeflere misilleme saldırılarını sürdürüyor. 

Görüntülenme: 1398 Tarih: 16 Mayıs 2021 10:58
SAVAŞIN 7. GÜNÜNDE SİYONİST ORDU GAZZE ŞERİDİNE VAHŞİCE SALDIRMAYA DEVAM EDİYOR

Gazze Şeridi’nde sivillerin yoğun olarak yaşadığı meskûn mahallere saldırı düzenleyen işgal ordusu, tarım arazilerini, resmi binaları ve direnişe ait alanları da hedef alıyor.
İşgal güçlerinin saldırılarında çok sayıda bina yerle bir olurken ve saldırıya uğrayan yerlerde büyük maddi hasar meydana gelirken, şu ana kadar onlarca kişi şehit oldu ve yüzlerce kişi de yaralandı.
İşgal ordusunun savaşın başından bu yana düzenlediği saldırılarda şehit sayısı 181’e yükseldi. Şehitlerden 52’sinin çocuk ve 31'inin kadın olduğu, yaralı sayısının ise 1225 civarında olduğu ifade edildi.
Filistin Enformasyon Merkezi muhabirleri savaşla ilgili gelişmeleri an be an takip etmeyi sürdürüyor.
 

12.33 İzzeddin el-Kassam Tugayları: İşgal güçlerinin sivilleri hedef almasına misilleme olarak Netivot Yahudi Yerleşkesi’ne füze saldırısı düzenledik.
 

12.33 Asdod ve Askalan’da sirenler çalıyor.
 

12.32 Gazze Şeridi sınırı yakınlarındaki Nir Oz kibutzunda sirenler çalıyor.

 

12.04 İşgal rejimi Kan televizyonu: Hamas’a ait bomba yüklü insansız hava aracının hava sahasına girdiğinin tespit edilmesinin ardından Gazze Şeridi sınırı yakınlarındaki Erez kibutzunda yaşayanlardan derhal sığınaklara inmeleri talep edildi.
 

11.37 İşgal ordusu Deir el-Belah’ta Ketibe-14’e ait alana hava saldırısı düzenledi.
 

11.35 İşgal ordusu Gazze’deki Sosyal Kalkınma ve Çalışma Bakanlığı binalarını bombaladı.
 

11.34 İşgal ordusu Han Yunus’un batısına hava saldırısı düzenledi.
 

11.21 İşgal ordusu topçusu Gazze Şeridi’nin kuzeyini vuruyor.
 

11.20 İşgal rejimi medyası: Dün geceki saldırılarda meydana gelen hasar sebebiyle Ramat Gan kentinin bazı mahallelerinde elektrikler kesildi.
 

10.53 Filistin Sağlık Bakanlığı: el-Vahde Caddesi saldırısında şehit olanların sayısı 26’ya yükseldi. Şehitlerden 10’u çocuk, 8’i kadın ve saldırıda 50 kişi de yaralandı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar