SİYONİST İSRAİL GAZZE'Yİ VAHŞİCE BOMBALIYOR (VİDEO)

İşgalci siyonist güçlerin Gazze'ye yönelik olarak başlattığı insanlık dışı savaş üçüncü gününe girdi. Bugün (12 Mayıs Çarşamba) şafak vaktinin girmesiyle birlikte yapılan açıklamada işgal güçlerinin Gazze'ye yönelik insanlık dışı saldırılarında şehit edilenlerin sayısının 35'e, yaralananların sayısının ise 233'e çıktığı haber verildi.  

Görüntülenme: 1989 Tarih: 12 Mayıs 2021 22:55
SİYONİST İSRAİL GAZZE'Yİ VAHŞİCE BOMBALIYOR (VİDEO)

Gece yarısından önce Gazze şehrinin batısındaki Mina Kavşağı yakınında bulunan 14 katlı Henadi Apartmanı'nı birkaç füzeyle yerle bir eden işgal güçleri gece yarısından sonra da yine Gazze şehrinde iki apartmanı daha tamamen yerle bir etti. Bunlardan sekiz kattan oluşan Cevhere Apartmanı'nda birçok basın kuruluşunun ofisinin olduğu bildirildi. 

İşgalcilerin bu saldırılarına karşı Filistin direniş güçleri de başta Tel Aviv ve Bi'ru's-Seba' olmak üzere, 1948'de işgal edilmiş bölgedeki muhtelif şehirlerdeki İsrail hedeflerine yoğun bir şekilde füze saldırıları gerçekleştirdi. Bu saldırılarda işgalci siyonistlerden birçok can kaybı ve yaralanma olduğu, hedef alınan yerlerde de önemli miktarlarda maddi hasarlar meydana geldiği bildirildi. Direniş güçleri saldırılarında Tel Aviv yakınındaki Ben Gurion Havaalanı'nı da hedef aldı. O yüzden işgal güçleri bu havalanındaki seferleri durdurmak zorunda kaldı. 

Filistin direnişinin füze saldırılarında Gazze çevresindeki yahudi yerleşim merkezleri de hedef alındı. O yüzden bu bölgedeki yerleşimcilerin tamamı sığınaklara girmiş durumda. İşgal rejimi bu bölgelerde ve direnişin hedefinde bulunan birçok şehirde siyonist yerleşimcilere yeni bir uyarıya kadar sığınaklardan çıkmamaları talimatı verdi.  

Hamas'ın askeri kanadı durumundaki İzeddin Kassam Tugayları bu saldırılarında, geliştirmiş olduğu birçok yeni füze tipini de ilk kez kullandı. İşgal rejiminin demir kubbe sisteminin bu füzeler karşısında büyük ölçüde yetersiz kaldığı ve atılan füzelerin çoğunun hedeflerine ulaştığı ifade ediliyor. 

İşgal rejiminin Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada da Filistin direnişinin ilk kez bu kadar çok sayıda ve etkili çapta füze saldırısı gerçekleştirdiğini itiraf etti. 

Filistin'deki direniş gruplarının oluşturduğu Direniş Eylemleri Ortak Odası tarafından yapılan açıklamada da işgal güçlerinin saldırılarının devam etmesine karşılık Kudüs Kılıcı ismiyle yürütülen operasyonun da kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı. 

Direnişin saldırılarında işgal rejiminin bazı çok önemli stratejik hedeflerinin de vurulması işgalci siyonist rejime ağır darbeler vurdu. 

Diğer yandan Filistin'in 1948 Toprakları'nda da Gazze ve Mescidi Aksa'yla dayanışma amaçlı gösteriler devam ediyor. Gece gerçekleştirilen gösterilerin bazılarında işgal güvenlik güçleri ve Yahudi yerleşimciler göstericilere saldırdı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar