FACEBOOK VE TWİTTER FİLİSTİN'İ SAVUNAN PAYLAŞIMLARA SANSÜR GETİRİYOR

Gazze Şeridi’ndeki Hükümet Enformasyon Ofisi, sosyal paylaşım sitelerinin Kudüs’te yaşanan olaylar ve Şeyh Cerrah Mahallesi sakinlerinin direnişi sonrası Filistin’le ilgili paylaşımları silmesini ve Filistinlilere ait onlarca hesabı kapatmasını kınadı. 

Görüntülenme: 1802 Tarih: 09 Mayıs 2021 16:28
FACEBOOK VE TWİTTER FİLİSTİN'İ SAVUNAN PAYLAŞIMLARA SANSÜR GETİRİYOR

Hükümet Enformasyon Ofisi Başkanı Selame Maruf, bugün konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Facebook, Twitter ve Instagram başta olmak üzere sosyal paylaşım sitelerinin bu adımının işgal güçlerinin Kudüs’teki ihlalleriyle, gazetecilere ve vatandaşlara saldırmasıyla eş zamanlı gerçekleştiğini söyledi.
Sosyal paylaşım sitelerinin işgalcilerle işbirliği yaptığına dikkat çeken Maruf, söz konusu sitelerin çifte standart uyguladığını ve Filistinlilerin paylaşımlarını yayın ilkelerine aykırı olduğu iddiasıyla kısıtlarken işgalcilerin kin, nefret ve ırkçılık içeren paylaşımlarını görmezden geldiğini ifade etti.
İşgalcilerin ihlallerini ve cinayetlerini sesli ve görüntülü olarak kaydedip dünya kamuoyuna nakleden gazetecilerin ve aktivistlerin çabalarına övgüde bulunan Maruf, insan hakları örgütlerine seslenerek Filistinlilerin basın ve ifade özgürlüklerine getirilen kısıtlamalara karşı çıkmalarını istedi.
Maruf, sosyal paylaşım siteleri yönetimlerini de Filistinlilerin paylaşımlarına yönelik politikalarından vazgeçmeye davet etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar