'KUDÜS BİZİMDİR' PLATFORMUNDAN İSLAM ÜMMETİNE MESCİDİ AKSA VE DÜNYA KUDÜS GÜNÜ ÇAĞRISI

“Kudüs Bizimdir/Kudüs’ü ve Mescidi Aksa’yı Müdafaa Günü” isimli kampanya, tüm İslam ümmetinin âlim, vaiz ve hatiplerine, önümüzdeki Cuma hutbesini Siyonistlerin Kudüs’e ve Mescidi Aksa’ya saldırı planlarına karşı koymaya ayırmalarına yönelik bir mesaj gönderdi. 

Görüntülenme: 1680 Tarih: 06 Mayıs 2021 06:31
'KUDÜS BİZİMDİR' PLATFORMUNDAN İSLAM ÜMMETİNE MESCİDİ AKSA VE DÜNYA KUDÜS GÜNÜ ÇAĞRISI

Mesajda, "Tapınak grupları" olarak bilinen aşırılık yanlısı Yahudi örgütlerinin, işgal makamlarıyla anlaşmak suretiyle Ramazan ayının 28'inde Mescidi Aksa’ya büyük bir baskın yapmayı planladığına yer verildi.

Kampanya tarafından yayınlanan mesajda, Ramazan ayının 25. gününe denk gelen 7 Mayıs Cuma günü irat edilecek Cuma namazı hutbesinin işgal güçleri ile Yahudi yerleşimcilerin tehlikeli baskın planına tahsis edilmesi çağrısında bulunuldu.

Cuma hutbesinde imam ve hatiplerin, Kudüs ve Mescidi Aksa’nın dini, kültürel ve siyasi açıdan önemine değinmesi, Siyonistlerin Kudüs şehrini Yahudileştirmeye yönelik planlarını açıklığa kavuşturması ve maddi ve manevi olarak Kudüs halkının kararlılığı ve fedakârlığının desteklenmesi talep edildi.

Tüm İslam âlemi, her yıl Ramazan ayının son Cuma gününü, Kudüs Günü olarak kutluyor. İlk kez 1979'da, İran'ın eski dini lideri Humeyni tarafından Filistin'in bağımsız olması isteğine dikkat çekmek ve bu düşünce taraftarlarını desteklemek amacıyla başlatılmıştı.

Son günlerde sosyal paylaşım sitelerinde yayınlanan bildirilerde Yahudi yerleşimciler 28 Ramazan’da Mescidi Aksa’ya kalabalık bir şekilde baskın düzenlemeye davet edildi.

Heykel örgütleri internet siteleri ve sosyal medya aracılığıyla üyelerini baskına katılmaya teşvik ederken, Hamas lideri İsmail Heniyye, işgal güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin Ramazan’ın 28’ine yönelik planları konusunda uyarıda bulundu.

Heniyye, işgalcilerin Kudüs’le ilgili planlarının ateşle oynamak olduğunu belirterek, söz konusu planların hayata geçirilmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar