GAZZELİ ALİMLERDEN KUDÜSLÜ DİRENİŞÇİ GENÇLERE DESTEK

Filistin Alimler Birliği, bir grup kanaat önderi, belediye başkanı ve şehrin ileri gelen isimlerinin katılımıyla Kudüs ve Mescidi Aksa’ya destek yürüyüşü düzenledi. 

Görüntülenme: 1421 Tarih: 29 Nisan 2021 20:25
GAZZELİ ALİMLERDEN KUDÜSLÜ DİRENİŞÇİ GENÇLERE DESTEK

Reşad eş-Şeva Kültür Merkezi'nden başlayıp Gazze Şeridi’nin batısında yer alan Abbas Mescidi'nde biten yürüyüşte, Mescidi Aksa’ya yapılan saldırıların tüm bölgeyi ateşe vereceği uyarısında bulunuldu.

Filistin Alimler Birliği Başkanı Nesim Yasin, yaptığı konuşmada, işgal güçlerinin Mescidi Aksa’nın kontrolünü tamamen ele geçirdiği konusunda uyardı.

Şeyh Yasin, işgalci İsrail’in, son dönemdeki eylemlerinden Mescidi Aksa üzerinde tam kontrol sağlamayı ve İslam dünyasının içinde bulunduğu sorunlardan yararlanarak Aksa’nın tarihi, dini ve hukuki statüsünü değiştirmeyi planladığını söyledi.

Şeyh Yasin, İslam alimlerini, dünyanın her yerindeki özgür insanlar ve hukukçulara, başta Mescidi Aksa olmak üzere Filistin davasını desteklemek için çabalarını iki katına çıkarma çağrısında bulundu. 

Filistinli alimlerin ve ülkenin önde gelen şahsiyetlerinin Mescidi Aksa’daki murabıtların yanında durduğunu hatırlatan Şeyh Yasin, İslam ümmeti alimlerini, dünyanın her yerindeki özgür insanları ve hukukçuları Filistin davasını, özellikle Mescidi Aksa’yı destekleme çabalarını iki katına çıkarmaya davet etti.

İsrail’in, her geçen gün Kudüs ve Aksa'ya karşı işgal, küstahlık ve saygısızlığını artırdığını belirten Şeyh Yasin, Filistin halkının dini, ahlaki ve insani haklarını dikkate almayıp çocuk, yaşlı ve kadınları tutukladığını aktardı.

Ayrıca Filistinli alim Yasin, Arap yönetimlerini, İsrail ile normalleşmeyi derhal durdurmaya ve Müslümanların ilk kıblesini gasp eden istilacıların karşısında durmaya çağırdı.

Son olarak Şeyh Yasin, İsrail işgalinin yıldönümü ve Ramazanın yirmi sekizinci gününe denk gelen, siyonistlerin sözde “Kudüs Günü’nde” Mescidi Aksa’ya baskın çağrıları yapan Yahudi Tapınak gruplarının planlarına karşı harekete geçmenin gerekliliğini vurguladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar