FİLİSTİNLİ ALİMLER HEYETİNDEN KUDÜS DİRENİŞİNE TAM DESTEK

Filistin Âlimleri Heyeti, Filistinli gençlerin işgal güçlerine ve Yahudi yerleşimci sürülerine karşı ayaklandığı Kudüs kentinin mücadelenin adresi, davanın ekseni ve kimliğin dayanağı olduğunu ifade etti. 

Görüntülenme: 1556 Tarih: 25 Nisan 2021 21:48
FİLİSTİNLİ ALİMLER HEYETİNDEN KUDÜS DİRENİŞİNE TAM DESTEK

Heyet, dün konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye çalışan Yahudi yerleşimci sürüleri karşısında geçilmez bir set oluşturan kahramanları selamladı ve kendilerine desteğini dile getirdi.
“Kudüs’teki halkımız Rasulullah’ın miraca çıktığı yeri savunmada ümmetin en önünde olmak istiyor ve Kudüslü gençler bu mübarek gecelerde Babu’l-Amud’da, Şeyh Cerrah’ta, Şufat Kampı’nda ve Kudüs’ün diğer mahallelerinde kahramanlık destanı yazıyor” diyen Filistin Âlimleri Heyeti, Kudüs’ün kendisine ihanet edenleri ve düşmanla aynı safta yer alanları deşifre ettiğini söyledi.
Yönetenleri ve yönetilenleriyle, âlimleri ve davetçileriyle, politikacıları ve parlamenterleriyle, düşünürleriyle, gazetecileri ve aktivistleriyle ümmete bugün Kudüs konusunda büyük bir sorumluluk düştüğünü kaydeden Filistin Âlimleri Heyeti, Kudüs’te direnen kahramanların desteklenmesi çağrısında bulundu.
İşgal güçleri ve Yahudi yerleşimciler Ramazan ayı başından bu yana Kudüs’te saldırılarını yoğunlaştırırken, kentte son 48 saatte en az 120 Filistinli yaralandı ve 50’den fazla Filistinli işgal güçlerince gözaltına alındı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar