FİLİSTİN BAŞMÜFTÜSÜ ŞEYH MUHAMMED HÜSEYİN'DEN İSLAM ÜLKELERİNE ÖNEMLİ ÇAĞRI

İşgal güçlerinin artan saldırılarına ilişkin açıklamada bulunan Kudüs ve Filistin Başmüftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin, “Arap ve İslam ülkelerinin cumhurbaşkanlarına, krallarına, prenslerine ve halklarına acil bir çağrıda bulunuyorum. Çok geç olmadan Mescid-i Aksa’nın kurtarılması ve ırkçı saldırganlığın durdurulması için mücadele edin” dedi. 

Görüntülenme: 1833 Tarih: 21 Nisan 2021 01:10
FİLİSTİN BAŞMÜFTÜSÜ ŞEYH MUHAMMED HÜSEYİN'DEN İSLAM ÜLKELERİNE ÖNEMLİ ÇAĞRI

Filistin topraklarında terör estiren işgalci İsrail, Ramazan-ı Şerif ile birlikte zulümlerini daha da artırdı.

Ramazan ayının ilk gününden bu yana özellikle Gazze ve Kudüs’te Filistinlilere saldıran Siyonistler, Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh İkrime Sabri’ye de dört ay boyunca yurt dışına çıkış yasağı getirdi.

MESCİD-İ AKSA’NIN KURTARILMASI İÇİN…

İşgal güçlerinin artan saldırılarına ilişkin açıklamada bulunan Kudüs ve Filistin Başmüftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin, “Arap ve İslam ülkelerinin cumhurbaşkanlarına, krallarına, prenslerine ve halklarına acil bir çağrıda bulunuyorum. Çok geç olmadan Mescid-i Aksa’nın kurtarılması ve ırkçı saldırganlığın durdurulması için mücadele edin” dedi.

İşgalci İsrail güçleri, Ramazan ayıyla birlikte Kudüs’teki Müslümanlara yönelik saldırılarını iyice artırdı. Gündüz vakitlerinde Yahudi işgalcilerin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemesine destek olan İsrail güçleri, özellikle teravih namazından sonra Filistinlilere saldırıyor. Ramazan ayının başlamasıyla birlikte Eski Şehir’in Şam Kapısı önündeki oturma alanlarını barikatlarla kapatan İsrail rejimi, söz konusu duruma tepki gösteren Filistinlilere saldırılarda bulunuyor. Teravih namazını Mescid-i Aksa’da kılan Müslümanlar, İsrail güçlerinin saldırılarına maruz kalırken saldırılar sonucunda yaralanan Filistinliler bulunuyor. 

GAZZE’YE DE BOMBARDIMANDA BULUNULDU

Ramazan ayında Kudüs’teki saldırılarını artıran İsrail rejimi, Gazze’ye saldırmaktan da geri durmadı. Bu doğrultuda geçtiğimiz günlerde İsrail rejimine ait savaş uçakları ve helikopterleri, abluka altındaki Gazze’yi hedef aldı. Siyonist vahşeti gözler önüne seren saldırıda neyse ki can kaybı ya da yaralanan olmadı. Öte yandan söz konusu saldırı, işgalci İsrail ordusu tarafından da teyit edildi.

SALDIRILARIN SONUCUNDA HER ŞEY OLABİLİR

Kudüs başta olmak üzere Filistin topraklarındaki zulmünü artıran İsrail rejimi, Filistin direnişinin sembol isimleri arasında yer alan Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh İkrime Sabri’yi de hedef aldı. İşgalci İsrail rejimi, Eski Kudüs-Filistin müftüsü olan ve hâlihazırda Kudüs Yüksek İslam Heyeti başkanlığı görevini de yürüten Şeyh Sabri’ye dört ay boyunca yurt dışına çıkış yasağı getirdi. İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa’da ibadet edenlere yönelik saldırılarına dair açıklamada bulunan Şeyh İkrime Sabri, işgalcilerin saldırılarının Filistinlilerin kararlılığını bozamayacağını dile getirerek “Kudüs’te devam eden saldırıların sonucunda her şey olabilir” dedi.

MİLLİ GAZETE/BEKİR ŞİRİN

Yorumlar