FİLİSTİNLİ ALİMLER BİRLİĞİ ULUSLARARASI CAMİAYI MESCİDİ AKSA HAKKINDA GÖREVE DAVET ETTİ

Gazze Şeridi'ndeki Filistinli Alimler Birliği, uluslararası camia ve İslami kuruluşların yanı sıra insan hakları örgütlerine, işgalci İsrail'in Mescidi Aksa'ya yönelik ihlal ve saldırılarını durdurma çağrısında bulundu. 

Görüntülenme: 1395 Tarih: 16 Nisan 2021 17:24
FİLİSTİNLİ ALİMLER BİRLİĞİ ULUSLARARASI CAMİAYI MESCİDİ AKSA HAKKINDA GÖREVE DAVET ETTİ

Alimler Birliği tarafından konu hakkında yapılan açıklamada, etrafı mübarek kılınan Mescidi Aksa’ya yönelik zulüm, saldırı ve baskınların devam ettiği belirtilirken, işgalci İsrail’in ateşle oynadığına dikkat çekildi.

Filistinli alimler, İslam dünyasının ve Arap devletlerin, işgal güçleri ile Yahudi yerleşimcilerin İslami mekanlara karşı sürdürdüğü saygısızlık ve küstahlık karşısında eli bağlı kalmayarak acilen gerekli adımları atmaları gerektiğinin altını çizdi.

Mescidi Aksa ve Kudüs’ü işgal girişimlerine karşı korumanın tüm Müslümanların görevi olduğuna işaret edilen açıklamada, tüm dünya devletlerinden, İsrail'e karşı hukuki ve siyasi tedbirler almaları ve sorumluluklarını üstlenmeleri talep edildi.

Mescidi Aksa’da Neler Oluyor?

İşgal güçlerinin koruması altındaki çok sayıda fanatik Yahudi yerleşimci, Ramazan-ı Şerif ayının ilk günü, Mescidi Aksa'nın avlusuna girerek Müslümanların iftarını açmasını engellemişti.

Öte yandan Filistinlilere yönelik hadsiz ve hudutsuz suç işleyen işgal güçleri, bu sefer de Mescidi Aksa’nın kuzeybatısındaki El-Esbat (Aslanlı) Kapısı’nın yakınlarında oruçlu Kudüslüler için tahsis edilen iftar yemeklerine el koydu.

Kaynaklar, İsrail askerlerinin iftar için hazırlanan yemeklere el koymasına tepki gösteren Filistinlilere müdahale ettiğini ve birkaç kişiyi darp ettiğini aktardı.

Bununla da yetinmeyen İsrail polisi, Ramazan ayının ilk gününde ilk iftarın yaklaşmasıyla beraber Mescidi Aksa'daki hoparlörün kablosunu kesip akşam ezanının okunmasını engelledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar