SİYONİST ASKERLER KUDÜSLÜLERİN İFTAR YEMEKLERİNE EL KOYDU

İnsanlık dışı girişimleriyle tüm dünyanın eleştiri odağı olmaya devam eden İsrail güvenlik güçleri yeni bir skandala imza attı. 

Görüntülenme: 1577 Tarih: 14 Nisan 2021 23:08
SİYONİST ASKERLER KUDÜSLÜLERİN İFTAR YEMEKLERİNE EL KOYDU

Filistinlilere yönelik hadsiz ve hudutsuz suç işleyen işgal güçleri, bu sefer de Mescidi Aksa’nın kuzeybatısındaki El-Esbat (Aslanlı) Kapısı’nın yakınlarında oruçlu Kudüslüler için tahsis edilen iftar yemeklerine ey koydu.

Yerel kaynaklar, İsrail askerlerinin, işgal altındaki Kudüs'ün El-Esbat Kapısı bölgesinde oruç tutanların iftarlık yemeklerine el koyduğunu ve akşam ezanının okunmasına dakikalar kala bölgede bulunmalarını engellediğini bildirdi.

Kaynaklar, İsrail askerlerinin iftar için hazırlanan yemeklere el koymasına tepki gösteren Filistinlilere müdahale ettiğini ve birkaç kişiyi darp ettiğini aktardı.

Öte yandan işgal güçleri, Mescidi Aksa’nın giriş kapılarına koyduğu demir bariyerlerle Filistinlilerin Harem-i Şerif'e girmelerini engelledi.

Filistinli Alimlerden Mescidi Aksa'yı ziyaret çağrısı

Diğer taraftan Kudüs Yüksek İslam Heyeti ve Kudüs Alimler ve Davetçiler Heyeti, Ramazan-ı Şerif’in gelmesi münasebetiyle Filistin halkına, işgal rejiminin Yahudileştirme tehditleriyle karşı karşıya kalan Mescidi Aksa’yı ziyaret ve işgal güçleri ile Yahudi yerleşimcilerin baskın girişimlerine karşı burada Allah yolunda ribatta bulunma çağrısı yaptı.

Heyetler tarafından yapılan açıklamalarda, etrafı duvarlarla çevrili olan tüm bölgenin Mescidi Aksa olduğu belirtilerek, mescitlerin namaz, zikir, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Allah yolunda nöbet tutmak için inşa edildiğine dikkat çekildi.

Aynı zamanda Mescidi Aksa'nın kadın murabıtı Filistinli aktivist Hatice Huveys, konuyla ilgili basın açıklamasında, işgalci İsrail ve fanatik Yahudi yerleşimcilerin işgal altındaki ilk kıblemiz Mescidi Aksa’ya yönelik baskınlarını artırdığına dikkat çekerek, mübarek Ramazan günlerinde Mescidi Aksa’nın yalnız bırakılmaması çağrısında bulundu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar