ŞEYH İKRİME SABRİ SİYONİST İŞGALCİLERE TOPRAK SATMA İLE İLGİLİ TARİHİ FETVAYI HATIRLATTI

Eski Kudüs-Filistin Müftüsü olan ve halihazırda Kudüs Yüksek İslam Heyeti Başkanlığı görevini yürüten Şeyh İkrime Sabri, herhangi bir gayrimenkulü işgalcilere ve veya dolaylı yollardan işgalcilere satacağı bilinen birine satmanın büyük bir suç olmanın yanında dine ve vatana ihanet sayıldığını vurguladı. 

Görüntülenme: 1725 Tarih: 09 Nisan 2021 20:11
ŞEYH İKRİME SABRİ SİYONİST İŞGALCİLERE TOPRAK SATMA İLE İLGİLİ TARİHİ FETVAYI HATIRLATTI

Konu hakkında yaptığı basın açıklamasında Şeyh Sabri, “Toprağını veya evini işgalcilere veya masa altından işgalcilere vereceğini bildiği birine satan, suç işleyen din ve vatan hainidir.” ifadelerini kullandı. 

Açıklamasında Şeyh Sabri, “Bazı kalpsiz insanların, aradıkları bir avuç para karşılığında aldıkları gayrimenkulleri işgalcilere veya yerleşimcilerine gizlice verdiklerini duymak üzücü ve utanç vericidir.” dedi.

Mescidi Aksa İmam Hatibi Şeyh Sabri, işgal altındaki Filistin topraklarında işgalci Yahudilere özel mülk ve arsa satan Müslümanlarla ilgili Filistinli âlimlerin 1935’te verdiği fetvanın bugün de geçerli olduğuna dikkat çekerek, dolayısıyla yerleşimcilere gayrimenkul satmanın ihanet kabul edildiğini söyledi.

1935’te yayınlanan söz konusu fetva, Yahudilere satış yapan Müslümanlarla her türlü irtibatın kesilmesini, öldüklerinde cenazelerinin yıkanmamasını ve cesetlerinin Müslüman mezarlıklarına defnedilmemesini öngörüyor.

Şeyh Sabri, “Yahudi örgütlere veya simsarlarına arsa satanlar dinden çıkar ve cemaati terk etmiş olur.” dedi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar