İŞGALCİ İSRAİL KUDÜS'TE YENİ YERLEŞKE İNŞASINA ONAY VERDİ

İşgal altındaki Filistin topraklarında bulunan Yahudi yerleşim alanlarını sürekli genişleten İsrail yönetimi, kadim Kudüs kentinin doğu kısmında 2 bin 540 yeni konutun daha inşasına onay verdi. 

Görüntülenme: 1617 Tarih: 08 Nisan 2021 09:04
İŞGALCİ İSRAİL KUDÜS'TE YENİ YERLEŞKE İNŞASINA ONAY VERDİ

İsrail basınından Haaretz gazetesinde yer alan habere göre, işgalcilerin idaresindeki Kudüs Belediyesi İnşaat ve Planlama Komitesi, Doğu Kudüs ile Beytülahim arasındaki Givat Hamatos mahallesinde iki bin, Ebu Ğuneym mahallesinde 540 olmak üzere toplamda 2540 yeni yerleşim biriminin inşasını onayladı.

Filistin merkezli haber kaynaklarının aktardığı bilgilere göre, işgal güçleri tarafından Filistinlilere ait gasp edilen topraklarda yeni yerleşim birimleri inşa edilerek bölgedeki Yahudi nüfusunun artırılması planlanıyor.  

Diğer taraftan İsrail güvenlik güçleri, çiftçilerin yolunu kesmek, zeytin ağacı katliamı yapmak, ekin alanlarını kimyasal ilaçlarla çoraklaştırmak, tarım araçlarına el koymak gibi hukuksuz uygulamalarla Filistinleri evlerinden ve sahibi oldukları topraklardan göç etmeye zorluyor. 

Filistinli yetkililer, 2014 yılında İsrail işgal kuvvetlerinin İsrail Başbakanı Netanyahu’nun talimatıyla yerleşim merkezlerini genişletmek için Batı Şeria’da 4 bin dönüm toprağa daha el koyduğunu açıklamıştı. İsrail işgal güçleri, bugün de sessiz sedasız Filistin topraklarını gasp etmeyi sürdürüyor.

Öte yandan İsrail'in, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn ile yaptığı normalleşme anlaşmalarının ardından Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimi inşa ve genişletme faaliyetlerini sürdürmesi dikkati çekiyor.

İsrail'in 1967'de işgal ettiği Batı Şeria'da 250'den fazla yasa dışı Yahudi yerleşim merkezi bulunuyor. Bu yerlerde ikamet eden 700 binden fazla Yahudi yerleşimci, Batı Şeria'da işgal altında yaşayan Filistinliler için hayatı daha da zor hale getiriyor.

Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki topraklarda bulunan tüm Yahudi yerleşim merkezleri yasa dışı kabul ediliyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar