140 FİLİSTİNLİ ÇOCUK SİYONİST REJİM ZİNDANLARINDA ESİR DURUMDA

Filistin Esirler Kulübü’nün yayımladığı raporda, terör rejimi İsrail hapishanelerinde 18 yaşın altında 140 Filistinli çocuğun bulunduğu ifade edildi. 

Görüntülenme: 1635 Tarih: 06 Nisan 2021 00:09
140 FİLİSTİNLİ ÇOCUK SİYONİST REJİM ZİNDANLARINDA ESİR DURUMDA

Siyonist işgal yönetimi, her türlü uluslararası hukuku, sözleşme ve anlaşmayı göz ardı ederek Filistinli çocuklara karşı şiddet, baskı ve işkenceyi sürdürmeye devam ediyor.

Filistin Esirler Kulübü, 5 Nisan Filistinli Çocuklar Günü münasebetiyle yaptığı açıklamada, İsrail'in 2000’deki Aksa İntifadası'ndan bu yana 16 bin, 2015’ten bu yana ise 7.500’den fazla çocuğu gözaltına aldığını belirtti. Öte yandan raporda, sadece bu yıl 230 Filistinli çocuğun çeşitli iddialarla İsrail güçlerince gözaltına alındığı belirtildi.

Ayrıca İsrail işgal güçlerinin, Eylül 2000'den bu yana işgal ve abluka altındaki Filistin topraklarında 2 bin 103 çocuğu şehit ettiği bildirildi. 

Çocukken tutuklanıp işgal güçleri zindanlarında uzun yıllar esir tutulan onlarca Filistinlinin, çocukluk çağını esaret altında geçirdiğine dikkat çekildi.

Çocuk esirlerin işkence de dâhil olmak üzere işgal güçlerinin tüm sistematik taciz politikalarına maruz kaldıklarına değinilen raporda, cezaevi yönetiminin kendilerini ağır gözaltı koşullarında tuttuğu hatırlatıldı.

Kulüp, cezaevi yönetiminin, salgınla ilgili tedbirleri ileri sürerek aylardır esir çocukların aileleriyle görüşmelerini engellediğini ve tekrarlanan taleplere rağmen aileleri ile telefonla iletişim kurmalarına bile izin vermeyi reddetmeye devam ettiğini belirtti.

İşgalci İsrail yetkililerinin, koronavirüs tedbirleri bahanesiyle aylardır çocuk esirlerin aile ziyaretlerini engellediğini belirten Esirler Kulübü, tüm taleplere rağmen aileleriyle telefon görüşmesi yapmalarına izin vermediklerini ifade etti. 

İsrail işgali altındaki Filistin'de yaşayan çocukların acılarına dikkat çekmek amacıyla her yıl 5 Nisan'da çeşitli etkinliklerle Filistin Çocuk Günü kutlamaları yapılıyor.

Eski Filistin Yönetimi Başkanı Yasir Arafat, 1995'te 5 Nisan'ı "Filistinli Çocuklar Günü" olarak ilan etmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar