GASIP İSRAİL ŞEYH CERRAH MAHALLESİNE EL KOYMAK İSTİYOR

Yahudileştirme Karşıtı Kudüs Heyeti, İsrail makamlarının, Şeyh Cerrah Mahallesi’nde ikamet eden Filistinlilere ait ev ve gayrimenkullere el koymak için sahtekarlığa başvurduğunu vurguladı.  

Görüntülenme: 1482 Tarih: 25 Mart 2021 22:59
GASIP İSRAİL ŞEYH CERRAH MAHALLESİNE EL KOYMAK İSTİYOR

Yahudileştirme Karşıtı Kudüs Heyeti Başkanı Nasır el-Hedmi, bölgede yaşanan son gelişmelere dair yaptığı açıklamada, işgal rejiminin, Şeyh Cerrah Mahallesi’ndeki yapıların Yahudi yerleşimciler veya yerleşim faaliyetleri yürüten derneklerin mülkiyetinde olduğunu ispat edemediği ve bunun için de gayrimeşru yollardan Filistinlilerin özel mülklerine konmak istediği değerlendirmesinde bulundu.

Açıklamasında el-Hedmi, iddialarını ispat etmekten aciz kalan İsrail yönetiminin, 2008’de yaptığı gibi sahte evraklarla Filistinlilerin evlerini Yahudi yerleşimcilere devretmeyi hedeflediğini belirtti.

Söz konusu yapıların gerçek sahiplerinin haklarını geri almak için yetkili makamlara müracaat ettiğini aktaran el-Hedmi, ancak İsrail makamlarının bu girişimi engellediğini ve meseleyi oldu bittiye getirmeye çalıştığını ifade etti.

Sadece Şeyh Cerrah Mahallesi’nin değil bilakis bütün Filistin topraklarının hedefte olduğunu, yarın sıranın diğer yerlere de geleceğini vurgulayan el-Hedmi, bütün Kudüslüleri, İsrail işgaline karşı koymaya ve direnişe geçmeye çağırdı. El-Hedmi, Siyonist İsrail’in, söz konusu mahallede tehcir politikasında başarılı olması durumunda bunu diğer mahallelerde de uygulayacağını söyledi.

İşgal altındaki Doğu Kudüs’ün Şeyh Cerrah Mahallesi’nde yaşayan onlarca Filistinli aile, Yahudi yerleşimcilerin lehine 1956'dan beri yaşadıkları evlerinden sürülmekten endişe ediyor.

Aşırılık yanlısı yerleşimci gruplar, İsrail parlamentosu Knesset’in 1970 yılında kabul ettiği bir yasaya dayanarak Kudüslü aileleri evlerinden çıkarmaya çalışıyor.

İsrail Merkezi Mahkemesi, bu yılın başında 7 ailenin evlerini, Yahudi yerleşimcilere bırakmak üzere boşaltması kararı vermişti.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te 18 yasa dışı Yahudi yerleşim merkezi bulunuyor. Bu yerleşim merkezlerinde 220 binden fazla Yahudi yerleşimci ikamet ediyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar