İŞGALCİ İSRAİL KUDÜSLÜ AİLEYİ EVİNİ YIKMAYA ZORLADI

Kudüs’ün el-İseviyye beldesi el-Medaris Mahallesi’nde yaşayan Filistinli Recai Talal Atiyye, işgal yönetiminin baskısıyla bugün evini kendi elleriyle yıkmak zorunda kaldı. 

Görüntülenme: 1497 Tarih: 21 Mart 2021 11:46
İŞGALCİ İSRAİL KUDÜSLÜ AİLEYİ EVİNİ YIKMAYA ZORLADI

İşgal yönetiminin Recai Talal Atiyye’nin evi hakkında yıkım kararı verdiği ve kararı Filistinli aileye tebliğ ettiği, kendi elleriyle yıkmaması halinde evin işgal güçleri tarafından yıkılacağını ve aileden yıkım masrafının tahsil edileceğini bildirdiği ifade edildi.
 

Kudüs İsrail ve Filistin İşleri Araştırma Merkezi’nin raporuna göre işgal rejimi mahkemeleri geçtiğimiz Şubat ayında Kudüs’te Filistinlilere ait onlarca ev ve iş yeri hakkında yıkım kararı verdi.
 

İşgal yönetiminin yıkım kararlarıyla Filistinlileri Kudüs’ten göç etmeye zorladığı ve toplam yıkım kararı sayısının 43 olduğu kaydedildi.
 

Filistinlilerden işgal edilen topraklar üzerinde uluslararası hukuka ve anlaşmalara aykırı bir şekilde Yahudi yerleşimciler için yeni konutlar inşa etmeyi sürdüren işgal rejimi, Filistinlilere inşaat ruhsatı vermiyor.
 

Filistinlilerin mevcut evleri ve iş yerleri hakkında da ruhsatsız inşa edildikleri gerekçesiyle yıkım kararları veren işgal yönetimi, yıkımın işgal güçleri tarafından gerçekleştirilmesi halinde ev ve iş yeri sahiplerinden yıkım masrafı adı altında yüklü miktarda paralar talep ediyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar