GASIP İSRAİL'İN YIKIM POLİTİKASI KUDÜS'TE PROTESTO EDİLDİ

Dün Kudüs'te İsrail işgal rejiminin Filistinlilerin evlerini yıkmasını, arazilerini tahrip etmesini ve özellikle Nakab bölgesindeki Filistinlilerin haklarını gasp etme politikasını protesto amacıyla bir gösteri düzenlendi.  

Görüntülenme: 1326 Tarih: 19 Mart 2021 14:23
GASIP İSRAİL'İN YIKIM POLİTİKASI KUDÜS'TE PROTESTO EDİLDİ

Gösteri işgal hükümetinin başbakanının ofisinin önünden başlatıldı. Arap Toplulukları Yüksek Takip Konseyi, Yerel Arap Yönetimleri Başkanları Bölgesel Konseyi ve Nakab'daki Yerel Arap Yönetimleri Kulübü'nün çağrısıyla düzenlenen gösteriye katılanlar işgal rejiminin Nakab bölgesindeki Filistinlilere yönelik ırkçı ve ayrımcı politikalarına tepki gösteren sloganlar attılar. 

Kısa süre önce de işgal hükümetinin başbakanının Kudüs'teki ofisinin önünde kurulan çadırda Nakab bölgesindeki son gelişmeler ve işgal rejiminin bu bölgenin ahalisine yönelik zulüm uygulamaları hakkında fikir alışverişinde bulunulmuştu. Toplantıya katılanlar Nakab ahalisinin meşru haklarının savunulması ve onların haklı mücadelelerine destek verilmesi için birlik ve dayanışmanın güçlendirilmesinin önemi üzerinde durmuşlardı. 

İşgal yönetiminin Negev Çölü olarak isimlendirdiği bölge Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinin güneyinde yer alan geniş bir araziden oluşuyor. Bu bölgede çoğunlukla Filistinli bedeviler yaşıyor. İşgal rejimi bu bedevilerin bölgenin yerli ahalisinden olmadığını ileri sürerek onları bölgeden sürmeye çalışıyor. Sık sık köylerine baskın düzenleyerek çoğunlukla toprak malzemelerle yahut çevreden toplanmış tahta, plastik ve teneke parçalarıyla yapılmış olan evlerini ve çadırlarını yıkıyor. Filistinliler buraları terk etmemek ve varlıklarını sürdürmek için yıkılan evlerini yeniden yaparak işgalcinin tehcir politikasına karşı mücadele ediyorlar. Bölgedeki bedeviler genellikle hayvancılıkla geçiniyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar