GASIP İSRAİL KUDÜS'Ü YAHUDİLEŞTİRME POLİTİKASINA DEVAM EDİYOR

Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) liderlerinden ve Dışardaki Enformasyon Dairesi'nin sorumlusu Ra'fet Murra, İsrail işgal rejiminin Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nin ahalisini göçe zorlamasının Kudüs'e yönelik yahudileştirme politikasının bir parçası olduğunu dile getirdi.  

Görüntülenme: 1564 Tarih: 18 Mart 2021 15:08
GASIP İSRAİL KUDÜS'Ü YAHUDİLEŞTİRME POLİTİKASINA DEVAM EDİYOR

Murra, Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan açıklamasında işgal rejiminin işgal altındaki Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde oturan Filistinlilerin evlerini planlı bir şekilde yıktığına ve burada yaşayan Filistinlileri göçe zorladığına dikkat çekerek bu uygulamayla Mescidi Aksa'yı her yönden yahudi kuşatmasına almayı hedeflediğine dikkat çekti. 

Murra açıklamasında bu yıkım ve tehcir uygulamalarının işgal rejiminin Kudüs'te tedrici bir şekilde yürüttüğü yahudileştirme politikasının bir parçası olduğunu, işgal rejiminin bu politikayla Kudüs'ün tümü üzerinde siyonist hakimiyetini sağlamlaştırmayı amaçladığını vurguladı. 

Murra siyonist rejimin Şeyh Cerrah Mahallesi ahalisine yönelik olarak izlediği tutumun Kudüs'ün demografik yapısını değiştirme amacına yönelik bir terör, şiddet ve baskı uygulaması olduğunu, işgal rejiminin bu uygulamalarıyla asıl hak sahiplerini yurtlarından çıkarmayı ve yerlerine uluslararası hukuka aykırı bir şekilde, yahudi yerleşimcileri iskan etmeyi amaçladığını dile getirdi. 

Murra, işgal rejiminin bu konudaki politikalarına mümkün olan her yolla karşı durulması ve mücadele edilmesi gerektiğini belirterek siyonist işgal rejiminin bu sinsi planına karşı Kudüs ve Şeyh Cerrah Mahallesi'nin asıl hak sahipleri olan Filistinlilerin hukuklarının korunması gerektiğini ifade etti. 

Murra açıklamasında Arap ülkelerini, İslam dünyasını ve bütün insanlığı tarih, medeniyet ve konum yönünden Kudüs'ün korunması için siyonist plana karşı durmaya çağırdı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar