GASIP İSRAİL FİLİSTİNLİLERİ KENDİ ELLERİYLE EVLERİNİ YIKMAYA MECBUR EDİYOR

İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi, iki Filistinliyi, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Silvan Mahallesi ile Kudüs'ün güneyindeki Cebel el-Mukebber köyünde bulunan ev ve iş yelerlerini kendi elleriyle yıkmaya zorladı. 

Görüntülenme: 1607 Tarih: 15 Mart 2021 10:03
GASIP İSRAİL FİLİSTİNLİLERİ KENDİ ELLERİYLE EVLERİNİ YIKMAYA MECBUR EDİYOR

Arap dünyasındaki yönetimlerin Siyonist işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirme yarışına girmesinden büyük cesaret alan işgalci Siyonistler Filistin topraklarında Yahudi yerleşimciler için yeni birimler inşa etmek üzere sürekli yeni yerleşim merkezleri inşa etme veya mevcut yerleşim merkezlerini genişletme projelerini onaylarken Filistinlilerin de evlerini yıkıyor veya onları evlerini kendi elleriyle yıkmaya zorluyorlar. 

İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi, iki Filistinliyi, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Silvan Mahallesi ile Kudüs'ün güneyindeki Cebel el-Mukebber köyünde bulunan ev ve iş yelerlerini kendi elleriyle yıkmaya zorladı.

Filistinli insan hakları kuruluşu Vadi Hilve Enformasyon Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, işgal belediyesi, Ahmed Hicazi isimli Filistinliyi Silvan Mahallesi’ndeki evini, Muhammed Ebu Hüseyin’i ise Cebel el-Mukebber’deki restoranını yıkmak zorunda bıraktı.   

Kudüs'teki yerel kaynaklara konu hakkında açıklamalarda bulunan Hicazi, işgal rejimine 150 bin şekel yıkım ücreti ödememek için evini kendi elleriyle yıkmak zorunda kaldığını bildirdi.

2014 yılından beridir ailesiyle söz konusu evde yaşadıklarını aktaran Hicazi, “Evimizi, içinde yaşamak için inşa ettik. Kudüs Belediyesi, ruhsatsız olduğu gerekçesiyle bizlere 25 bin şekel para cezası kesti. Bu süre zarfında ruhsat almak için çok gayret ettim ama işe yaramadı. Sonuç olarak evimizle ilgili yıkım kararı çıktı. Kararın bozulması amacıyla gerekli mahkemelere başvuruda bulundum ama faydası olmadı.” ifadeleriyle İsrailli makamların hukuksuz uygulamalarını gözler önüne serdi. 

Siyonist işgal rejimi, 1967'de işgal ettiği Kudüs ve Batı Şeria'da Filistinlilere ait ev ve yapıları çeşitli gerekçelerle yıkıyor.

İşgalci İsrail, ruhsatsız olduğu bahanesiyle Filistinlilerin evlerini yıkma kararı çıkarırken, yıkımın yetkililerce yapılması durumunda masraflarını ödetmekle tehdit ediyor.

Kudüslülerin ev yapmak için belediyeden izin almalarının neredeyse imkânsız olduğu Kudüs’te, Filistinlilere ait 20 bin ev "ruhsatsız olduğu" gerekçesiyle İsrail tarafından yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor. Belediye ekipleri zaman zaman bu evleri yıkıyor ve yıkım masraflarını da Filistinlilere ödetiyor.

Siyonist işgal rejiminin söz konusu uygulamasının hiçbir hukuki dayanağı olmadığını ifade eden Filistinli vatandaşlar, bunun "Siyonistlerin yıldırma ve şehri Yahudileştirme politikalarının parçası" olduğunu belirtiyor

Yerel ve uluslararası insan hakları örgütleri, İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'te yaşayan Filistinlilere ev yapma izni vermeyerek şehirdeki sayılarını azaltmaya çalıştığını ifade ediyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar