FAHMAVİ HAREKETİNDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesindeki İslami Fetva Konseyi'nin eski başkanı Dr. Raid Fethi, Filistin Enformasyon Merkezi'ne yaptığı açıklamada Fahmavi Hareketi'nin 1948'de işgal edilmiş bölgede yaşayan Filistinlilerin meşru haklarını dile getirdiğine dikkat çekti.  

Görüntülenme: 2040 Tarih: 13 Mart 2021 06:43
FAHMAVİ HAREKETİNDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

1948 Toprakları'ndaki Filistinlilere yönelik faili meçhul cinayetlere ve bu cinayetler karşısında işgal polisinin duyarsızlığına karşı bir kitlesel hareket olarak başlatılan ve 1948 Toprakları'nda yer alan Ummu'l-Fahm şehrini merkez edindiği için Birleşik Fahmavi Hareketi olarak isimlendirilen kitlesel eylemlilik hakkında Filistin Enformasyon Merkezi, Dr. Raid Fethi'yle bir röportaj yaptı. 

Fethi, bu hareketin farklı siyasi oluşumların, fikri akımların ve toplumsal yapılanmaların bir araya gelmesiyle oluştuğuna dikkat çekerek Filistinlilerin ortak haklarını savunmayı gaye edindiğini dile getirdi. Öyle ki herhangi bir siyasi oluşumla veya fikri akımla ilişkileri olmayanların bile bu hareketi kendilerinin haklarının savunulmasında bir rehber edindiğini belirtti. 

Bu hareketin tüm Ummu'l-Fahm ahalisinin bir çatı hareketi sıfatıyla yola çıktığını ancak sadece Ummu'l-Fahm ahalisinin değil 1948 Toprakları'nın tümündeki Filistinlilerin haklarını savunduğunu vurguladı. 

Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde, Filistinlileri tasfiye amacıyla son yıllarda artış gösteren faili meçhul cinayetlere dikkatleri çekmek ve Filistinlilerin güvenliğinin sağlanmasını talep etmek amacıyla yola çıkan ve kendisini Birleşik Fahmavi Hareketi olarak isimlendiren kitlesel oluşum söz konusu cinayetlere ve işgal rejiminin ihmalkar tutumuna karşı dokuz haftadan beri haftalık gösteriler düzenliyor. Dün de Cuma namazı sonrasında Ummu'l-Fahm şehrinde Dokuzuncu Öfke Cuması ismiyle bir gösteri düzenlemişti. 

İşgal rejimi 1967'de işgal edilmiş bölgedeki Filistinlilere askerleriyle ve bu topraklara inşa edilmiş yerleşim merkezlerindeki yerleşimci çeteler vasıtasıyla saldırırken, 1948'de işgal edilmiş bölgede yaşayan ve kendilerine "İsrail vatandaşlığı" verilen Filistinlilere de istihbarat tarafından yönlendirildikleri düşünülen birtakım karanlık çeteler vasıtasıyla saldırıyor. Polis ve yargı da bu çetelerin gerçekleştirdiği faili meçhul cinayetlerin üzerine gitmeyerek onları daha da cüretlendiriyor. Bu uygulamanın ise Filistinlileri tasfiye politikasının bir yöntemi olduğu tahmin ediliyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar