SİYONİST İSRAİL ASKERLERİ MESCİDİ AKSA'NIN KADIN MURABITI HATİCE HUVEYS'İ ESİR ALDI

İşgalci İsrail polisi, dün akşam Mescidi Aksa'nın kadın murabıtı Filistinli aktivist Hatice Huveys'i tutukladı. 

Görüntülenme: 1964 Tarih: 02 Mart 2021 02:13
SİYONİST İSRAİL ASKERLERİ MESCİDİ AKSA'NIN KADIN MURABITI HATİCE HUVEYS'İ ESİR ALDI

Kudüs’teki yerel kaynaklar, işgal askerinin Rahmet Kapısı Mescidi'ne baskın yaptığını, hiçbir gerekçe ileri sürmeden Huveys’i tutuklayıp gözaltı merkezine götürdüğünü belirtti.

Huveys’in, Kudüslü aktivistlerle birlikte Mescidi Aksa’nın özellikle de Rahmet Kapısı Mescidi'nin İsrailliler ve Yahudi yerleşimcilerin planlarına karşı korunması gerektiğine dair yaptığı çağrıdan hemen sonra tutuklanması dikkat çekti.

Gönüllü murabıt Huveys, son günlerde Rahmet Kapısı Tepesi’nin yerleşimciler tarafından provokatif eylemler ile gayrimeşru saldırılara maruz kaldığını söyledi.

Kadın murabıt Hatice Huveys’in Mescidi Aksa’dan uzaklaştırma cezası 14 ayın ardından 2 Aralık 2020’de bitmişti. Bu süre zarfında işgal güçleri tarafından Mescidi Aksa’nın dış kapılarında namaz kılmak zorunda bırakılan Huveys, birkaç kez tutuklanıp ifade vermeye çağrıldı. Daha sonra 2021’in başlarında işgal güçleri tarafından yeniden tutuklanıp bir hafta Mescidi Aksa’dan uzaklaştırıldı.

Siyonist İsrail örgütü, Mescidi Aksa’nın gönüllü muhafızlarından Huveys’i, Mescidi Aksa’ya olan ilgisi nedeniyle birkaç kez sorguladı ve kendisine defalarca para cezasının yanı sıra Mescidi Aksa'ya giriş yasağı uyguladı.

Mescidi Aksa çalışanlarını ve gönüllü muhafızlar olarak bilinen murabıtları yıldırmaya çalışan işgal güçleri, son zamanlarda Filistinli aktivistleri ve nöbetçileri öncelikle Mescidi Aksa’dan uzaklaştırarak ardından da tutuklayarak Mescidi Aksa’yı Yahudi işgalcilerin baskınları karşısında savunmasız bırakmak istiyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar