KORSAN İSRAİL ASKERLERİ MESCİDİ AKSA MURABITASI HATİCE HUVEYS'İ ESİR ALDI

İsrail işgal güçleri dün akşam, fanatik Yahudi yerleşimcilerin baskılarına karşı Mescidi Aksa’da gönüllü olarak nöbet tutan kadın murabıt Hatice Huveys’i tutukladı. 

Görüntülenme: 1633 Tarih: 22 Şubat 2021 17:02
KORSAN İSRAİL ASKERLERİ MESCİDİ AKSA MURABITASI HATİCE HUVEYS'İ ESİR ALDI

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, işgal güçleri, Mescidi Aksa'ya açılan El-Esbat Kapısı yakınlarında bulunduğu esnada Filistinli Kur’an-ı Kerim hocası Hatice Huveys’i tutukladı.

İsrail rejim güçleri, Filistinli erkek ve kadın aktivistlere uzaklaştırma cezaları vererek Mescidi Aksa’yı baskınlara karşı savunmasız bırakmayı hedefliyor.

Daha önce de fanatik Yahudi yerleşimcilerin Aksa'ya baskınlarına tepki gösterdiği için birkaç kez işgal güçleri tarafından gözaltına alınan Huveys, son olarak Aksa’dan uzaklaştırılma cezasına çarptırılmıştı. Filistinli kadın murabıt hakkında verilen aralıksız 14 ay uzaklaştırma cezası, 2 Aralık’ta son bulmuştu. Bu süre zarfında Aksa’ya girişi yasaklanan Huveys, namazlarını bu caminin dışında kılıyor ve irşat faaliyetlerini de Aksa’nın dışında yürütüyordu.

Bu tür tutuklamalar, işgal altındaki Kudüs'te yer alan İslami mekanların ziyaretçilere kapatılması ve Filistinlilerin koronavirüs bahanesiyle Mescidi Aksa'ya gitmelerinin engellenmesi ile eş zamanlı gerçekleşirken yerleşimci teröristlerin Mescidi Aksa’ya yönelik baskınları devam ediyor.

Gönüllü Filistinliler olarak bilinen murabıtlar, bir yandan Harem-i Şerif'te oluşturulan ders halkalarında dini ilimler öğrenirken, diğer yandan Yahudilerin baskınlarına karşı burada nöbet tutarak, baskınlara tepki gösteriyor.

İşgal güçleri, tutuklama, taciz etme ve uzaklaştırma gibi gayrimeşru uygulamalarla Aksa murabıtlarını camiyi koruma ve emniyete alma görevlerini bırakmaya zorlamayı hedefliyor.

Özellikle son zamanlarda işgal rejimi mahkemeleri, Aksa muhafızlarını görevlerinden vazgeçmeleri için onlara evlerini yıkma, uzaklaştırma, seyahat yasağı koyma gibi cezalar vermeyi sıklaştırdı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar