SİYONİST ASKERLER GAZZELİ ÇİFTÇİLERE ATEŞ AÇTI

İşgal güçleri bu sabah Gazze’nin doğusunda Filistinli çiftçilere ve tarım arazilerine ateş açarak çiftçileri çalışmayı bırakıp arazilerini terk etmeye zorladı. 

Görüntülenme: 1664 Tarih: 14 Şubat 2021 18:18
SİYONİST ASKERLER GAZZELİ ÇİFTÇİLERE ATEŞ AÇTI

Yerel kaynaklar, Gazze kentinin doğusunda sınır bölgesinde konuşlu işgal askerlerinin gözetleme kulelerinden ve askeri araçlardan ez-Zeytun Mahallesi’nin doğusunda yer alan tarım arazilerine doğru ateş açtığını bildirdi.
 

Kaynaklar, işgal güçlerinin ateş açması üzerine bölgedeki arazilerinde çalışan Filistinli çiftçilerin çalışmalarını bırakıp evlerine geri dönmek zorunda kaldıklarını, saldırıda çiftçilerde ölen ya da yaralanan olmadığını söyledi.
 

Bu arada, işgal güçlerinin Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus kentinin doğusunda da sınır bölgesine yakın tarım arazilerine ateş açtığı ve çiftçileri çalışmayı bırakıp gitmeye zorladığı ifade edildi.
 

İşgal güçleri, Gazze Şeridi’nin kuzeyinde ve doğusunda sınıra yakın bölgelerdeki tarım arazilerinde çalışan Filistinli çiftçileri sürekli taciz ediyor.
 

Çiftçilerin üzerine ateş açan ve çalışmalarına engel olan işgal güçleri zaman zaman da sınır ihlali yaparak Gazze Şeridi arazilerine giriyor ve kazı çalışmalarıyla tarım arazilerini tahrip ediyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar