KUDÜSLÜLER YARIN SABAH 'BÜYÜK ŞAFAK' ETKİNLİĞİNDE BULUŞUYOR

Kudüslü aktivistler, bu Cuma (yarın) Mescidi Aksa’da “Büyük Şafak” (sabah namazı) etkinliğinde buluşmak için halka çağrıda bulundu. 

Görüntülenme: 1499 Tarih: 11 Şubat 2021 22:19
KUDÜSLÜLER YARIN SABAH 'BÜYÜK ŞAFAK' ETKİNLİĞİNDE BULUŞUYOR

Söz konusu etkinliğin, “El-Fecru’l-Azim” (Büyük Şafak) etkinliklerinin yeniden başlamasına işaret olabileceğini belirten aktivistler, imkânı olan tüm Filistinlileri, Cuma günü şafak vaktinde Mescidi Aksa ve diğer tüm camilerde namaz kılmaya ve özellikle de koronavirüs gibi belaların def’i için dua etmeye çağırdı. 

“Büyük Şafak” kampanyası, Siyonist İsrail’in Yahudileştirme ve Yahudi yerleşkeleri inşası projesine karşı 2019’da el-Halil’deki Hz. İbrahim Camisi'nde ve 2020’de ise işgal altında olan Kudüs’teki Mescidi Aksa’da başlatıldı. Daha sonra işgalcilerin engelleme çalışmalarına rağmen genişleyerek Filistin’in diğer mescitlerine de yayıldı. Ancak korona sebebiyle durdurulmuştu.

“Büyük Şafak” Filistin’in mukaddes mekanlarını Siyonist düşman müdahalelerine ve komplolarına karşı korumak amacıyla Filistin şehirlerinden başlayıp tüm İslam âlemine yayılan bir Sabah namazı organizasyonudur.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar