FİLİSTİNLİLER UCM'YE BAŞVURMAK İÇİN DOSYALAR HAZIRLAMALI

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın Filistin dışındaki Enformasyon Dairesi Başkanı Rafet Murra, Filistinlilerin Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne (UCM) başvurmalarının Filistin direnişinin ve işgale karşı her alanda verilen mücadelenin bir parçası olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 1581 Tarih: 07 Şubat 2021 13:13
FİLİSTİNLİLER UCM'YE BAŞVURMAK İÇİN DOSYALAR HAZIRLAMALI

Murra, Batı Şeria’da yayın yapan “İlim” radyosuna bugün yaptığı açıklamada, işgal rejiminin Filistinlilere yönelik cinayetler işleyen komutanları ve liderleri aleyhinde davaların açılmasından korktuğunu ifade etti.
Filistinli siyasi ve hukuki kurumların UCM’ye takdim etmek üzere işgal rejimi hakkında dosyalar hazırlamaları gerektiğini kaydeden Murra, Filistinlilerin bu konuda birlik ve bütünlük içinde hareket etmelerinin önemine dikkat çekti.
İşgal rejimi aleyhine açılabilecek ve Filistinlilerin lehine olan birçok dava bulunduğuna işaret eden Murra, işgal güçlerinin süregelen ihlallerini ve sistematik cinayetlerini, sivillerin hedef alınmasını, Yahudi yerleşimini ve esirlere uygulanan kötü muameleleri örnek verdi.
UCM’ye başvurmanın Filistinlilerin aleyhine olabileceği yorumlarına katılmayan Murra, Filistinlilerin uluslararası hukuka aykırı bir suç işlemediklerini, kendilerini ve topraklarını savunduklarını, bu hakkın da uluslararası hukuk tarafından garanti altına alındığını hatırlattı.
UCM, Cuma günü açıkladığı kararda, 1967’de işgal edilen Filistin topraklarında İsrail’in işlediği savaş suçlarını soruşturma yetkisine sahip olduğunu duyurmuştu. Karar, işgal rejimi liderleri ve komutanları aleyhinde işledikleri savaş suçları sebebiyle dava açılmasına imkan veriyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar