DİRENİŞ GRUPLARINDAN FİLİSTİNLİ GENÇLERE MESCİDİ AKSA ÇAĞRISI

Filistinli direniş grupları, Filistinli gençleri Mescidi Aksa'yı savunmak için direnişe ve kıyama çağıran bir bildiri yayınladı. 

Görüntülenme: 1873 Tarih: 03 Şubat 2021 21:27
DİRENİŞ GRUPLARINDAN FİLİSTİNLİ GENÇLERE MESCİDİ AKSA ÇAĞRISI

Fars Haber Ajansı'nın haberine göre, açıklamada Filistinli direniş grupları, Mescidi Aksa'yı savunmak için Filistinli gençleri siyonist rejimi İsrail karşıtı gösteriler düzenlemeye davet ettiler.

Filistinli direniş grupları ortak bir açıklamada, Siyonist rejimin Mescidi Aksa'yı zaman ve mekânda bölme, cami altında kazılar yapma ve cami çalışanlarına yönelik sürekli takibat ve tutuklama gibi girişimlerine temas edilirken, müslümanların ilk kıblesinin savunulması ve buraya yönelik saldırıların reddedilmesine vurgu yapıldı ve ''Mescidi Aksa, tapacağınız heykel değildir'' başlığıyla terör rejimi ve fanatik siyonist  yahudilere karşı yeni bir hareketin başlatılması çağrısında bulunuldu.

Terör rejimi İsrail, müslümanların ilk kıblesi Mescidi Aksa'yı, Kudüs'ün İslami ve Hristiyan kimliğini yok etmek ve yerine Siyonizm sembollerini koymak için Siyonist milislerin ve yerleşimcilerin sürekli kışkırtırken Filistin halkı ve direnişçileri ise bu zamana kadar Mescidi Aksa'yı savunmak için amansız mücadele ettiler.

Müslümanlar için ilk kıblesi olan Mescidi Aksa'ya ev  sahipliği yapan Kudüs şehri, Filistin'in ayrılmaz bir parçası ve en önemli üç İslami kutsal yerden biridir.

Kudüs, 1967'den beri İsrail işgali altındadır.

parstoday

Yorumlar