GAZZE'DE YAŞAMAK NEREDEYSE İMKANSIZ HALE GELDİ

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Merkezi, bir raporda Gazze Şeridi'nde yaşamın Siyonist rejimin 15 yıldır bölgeyi kuşatması nedeniyle imkansız olduğunu bildirdi. 

Görüntülenme: 1602 Tarih: 02 Şubat 2021 13:38
GAZZE'DE YAŞAMAK NEREDEYSE İMKANSIZ HALE GELDİ

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Merkezi, "15 yıllık kuşatmadan sonra Gazze'de yaşam neredeyse imkansızdır" başlıklı bir raporda Gazze Şeridi halkının yaşadığı trajedi ve acılara son verilmesi çağrısında bulundu.

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Merkezi'ne göre, Gazze Şeridi'nin Siyonist rejim tarafından kuşatılması, bölgedeki insani, ekonomik ve sağlık durumu üzerinde yıkıcı etkilere yol açtı. 

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Merkezi, Gazze Şeridi kuşatmasını, onu bitirmek için acil bir uluslararası karar gerektiren toplu bir ceza olarak nitelendirdi.

Bu arada, Filistin Toprakları Avrupa-Akdeniz Merkezi sözcüsü Nedi Nebil, "Gazze Şeridi kuşatması devam ederse, bu bölgede bütün alanlar çökecek ve tarihte en felaket insani kriz bölgede meydana gelebilir" dedi.

Siyonist rejim, Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) parlamento seçimlerinde kazandığı zaferin ardından 2006 yılından bu yana Gazze Şeridi'ni kuşatarak bölgeye yakıt, gıda, ilaç ve inşaat malzemeleri gibi temel malların girişini engelliyor. 

Birleşmiş Milletler daha önce Gazze Şeridi'nin insani bir felaketle karşı karşıya olduğunu ve bölgenin artık yaşanacak bir yer olmadığını belirtmişti.

parstoday

Yorumlar