ŞEKER HASTASI FİLİSTİNLİ ESİR ÇOCUĞUN SERBEST BIRAKILMASI İÇİN KAMPANYA BAŞLATILDI

İşgal rejimi zindanlarında esir tutulan şeker hastası Filistinli çocuk Abdurrahman el-Bişiti’nin serbest bırakılması için kampanya başlatıldı. 

Görüntülenme: 1645 Tarih: 18 Ocak 2021 21:41
ŞEKER HASTASI FİLİSTİNLİ ESİR ÇOCUĞUN SERBEST BIRAKILMASI İÇİN KAMPANYA BAŞLATILDI

Sosyal medyada “Abdurrahman el-Bişiti’yi kurtarın” sloganıyla yapılan Arapça ve İngilizce paylaşımlarda yerel ve uluslararası insan hakları örgütlerinden işgal rejimi hükümetine baskı yapmaları talep edildi.
 

Kampanyaya destek verenler ayrıca gazetecilere seslenerek, küçük yaşına ve sağlık durumu kötü olmasına rağmen işgal rejimi zindanlarında tutularak sorguya çekilen Abdurrahman el-Bişiti hakkında kamuoyuna bilgi aktarmalarını istedi.
 

Filistinli çocuğun şeker hastası olduğuna ve özel ilgiye ihtiyaç duyduğuna dikkat çeken sosyal medya kullanıcıları, el-Bişiti’nin hayatından tamamen işgal yönetiminin sorumlu olduğunu belirtti.
 

Bu arada, işgal güçlerinin el-Bişiti ailesinin çocukları Abdurrahman, Hatim ve Hişam’ı sık sık gözaltına aldığı, ev hapsi ya da evden uzaklaştırma cezasıyla cezalandırdığı, ayrıca para cezası verdiği ve Mescid-i Aksa’ya bakan evlerine sürekli baskın düzenlediği kaydedildi.
 

Aile, işgal güçlerinin 4 Ocak’ta sabah erken saatlerde evlerine baskın düzenlediğini ve Abdurrahman’ı gözaltına aldığını, şeker hastası olduğunu öğrenince hastaneye naklettiği Filistinli çocuğu doktorların uyarısına rağmen bir gün sonra yeniden işgal zindanlarına götürdüğünü söyledi.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar