MESCİDİ AKSA MÜDÜRÜNDEN ÖNEMLİ UYARI

Mescidi Aksa Müdürü Şeyh Ömer El-Kisvani, İsrailli yetkililerin, tüm İslam âleminin kalbinin attığı mekân olan Mescidi Aksa avlusunda yaptığı ölçüm çalışmalarını “tehlikeli bir hadise” olarak nitelendirdi. 

Görüntülenme: 1671 Tarih: 15 Ocak 2021 12:41
MESCİDİ AKSA MÜDÜRÜNDEN ÖNEMLİ UYARI

El-Kudüs isimli yerel radyoya konuşan Şeyh El-Kisvani, İsrailli mühendislerden oluşan bir ekibin, Harem-i Şerif'e baskın düzenleyerek İsrail polisi eşliğinde Mescid-i Aksa'da ölçüm yapmasına tepki göstererek, İsrail güçlerinin Aksa’da attığı adımları tehlikeli gördüklerini, bu girişimlerin yabancı bir şirket için yapıldığını ancak İsrail’in bununla neyi hedeflediği konusunda fikir sahibi olmadığını belirtti.

Yapılanların, Vakıflar Bakanlığı'nın Mescidi Aksa üzerindeki egemenliğini kaldırma girişimi olduğunu aktaran Şeyh El-Kisvani, aşırılık yanlısı Yahudi yerleşimcilerin, sözde tapınağı kurmak için mukaddes mescidin Kubbetu’s-Sahra'sının sökülmesini talep ettiğini söyledi.

Şeyh El-Kisvani, İsrail otoritesinin, bir yönden koronavirüs hastalığını bahane ederek Mescidi Aksa’nın kapılarını Müslümanlara tamamen kapatmaya çalıştığını lakin diğer taraftan da bölgedeki İslami eserleri Yahudileştirme planına hız verdiği konusunda uyarıda bulundu.

Dünyanın muhtelif yerlerinden toplatılıp işgal altındaki Filistin topraklarına yasa dışı şekilde yerleştirilen fanatik Yahudilerin taleplerinin tehlikeli boyutlara ulaştığını aktaran Şeyh El-Kisvani, İsrail rejiminin bu durumu fırsata çevirerek Kudüs, Mescidi Aksa ve Kubbetu’s-Sahra özelinde büyük bir dini savaşı kızıştırma gayreti içerisinde olduğuna dikkat çekti.

Mescidi Aksa’nın kırmızı çizgi olduğunu ve ona dokunulmasının kabul edilemeyeceğini vurgulayan Şeyh El-Kisvani, İsrail’in işgal altındaki Kudüs’te bulunan kutsal yerlere, özellikle de Aksa’ya yönelik saldırılarının sorumluluğunu üstlenmesi gerektiğini ifade etti.

İslami mirası Yahudileştirme kampanyası bağlamında ırkçı Yahudi gruplar, geçtiğimiz günlerde işgal rejiminden, Kubbetu’s-Sahra’yı yıkarak yerine Süleyman Mabedi’ni inşa etmeyi talep etmişti.

Siyonist Yahudi örgütler, Kudüs’te hazırladıkları afişler ve sosyal medya üzerinden yayınladıkları bildiriler ile Mescidi Aksa'ya binlerce Yahudinin katılacağı baskın çağrıları yapıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar