GASIP İSRAİL DOĞU KUDÜS'TE YENİ YASA DIŞI YERLEŞKELER İNŞA EDECEK

İsrail Kamu Yayın Kuruluşu (KAN), ilgili İsrail makamlarının, işgal altındaki Doğu Kudüs’te Yahudi yerleşimciler için 530 yeni konut inşa edilmesine onay verdiğini duyurdu. 

Görüntülenme: 1989 Tarih: 13 Ocak 2021 23:21
GASIP İSRAİL DOĞU KUDÜS'TE YENİ YASA DIŞI YERLEŞKELER İNŞA EDECEK

KAN’ın aktardığı bilgilere göre, 400’ü Doğu Kudüs’ün güneybatısında yer alan Gilo Yahudi yerleşim merkezine, 130’u da kuzeyindeki Ramat Şlomo Yahudi yerleşim merkezine olmak üzere 530 yeni yerleşim biriminin inşa edilmesine karar verildi.

Diğer taraftan Pazartesi günü İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, işgal altındaki Batı Şeria'nın farklı bölgelerindeki Yahudi yerleşim merkezlerinde 800 yeni yerleşim birimi inşa etme kararını imzalamıştı.

Siyonist Netanyahu, Twitter hesabından 11 Ocak'ta yaptığı paylaşımda, "Yahuda ve Samara (Yahudilerin Batı Şeria hakkında kullandıkları isim) bölgelerinde 800'den fazla yeni konut inşa edileceğini" duyurmuştu.

ABD'de Biden'ın başkanlık görevine başlamasından önce işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te binlerce yasa dışı yeni konut inşasına İsrail hükümetince onay verilmesi planlanıyor.

İsrail'in 1967'de işgal ettiği Batı Şeria'da 250'den fazla yasa dışı Yahudi yerleşim merkezi bulunuyor. Bu yerlerde ve plansız bir şekilde inşa edilen diğer yerleşim alanlarında ikamet eden 700 binden fazla Yahudi yerleşimci, Batı Şeria'da işgal altında yaşayan Filistinliler için hayatı daha da zor hale getiriyor.

Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki topraklarda bulunan tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar