GAZZE'DE 'GÜÇLÜ SÜTUN' TATBİKATI SONA ERDİ

Filistin'de dün sabah başlatılan ve 12 direniş grubunun askeri kanatlarının katıldığı "Güçlü Sütun (er-Ruknu'ş-Şedid)" adı verilen tatbikatını komuta eden Ortak Oda tatbikatın tamamlandığını duyurdu. 

Görüntülenme: 1449 Tarih: 31 Aralık 2020 21:18
GAZZE'DE 'GÜÇLÜ SÜTUN' TATBİKATI SONA ERDİ

Ortak Oda bugün yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Savaşçılarımız Allah'ın izniyle bu tatbikatla çatışmalara ileri düzeyde hazırlıklı olduklarını ortaya koymuşlardır. Aynı zamanda bütün şartlarda çarpışma için psikolojik yönden de yüksek düzeyde hazırlıklı olduklarını göstermişlerdir."

Ortak Oda'nın açıklamasında tatbikatın Gazze'nin bütün bölgelerinde gerçekleştirildiği, işgal güçlerinin muhtelif saldırı ihtimallerine karşı senaryolar geliştirilerek savunma operasyonlarının düzenlendiği, denizde de operasyon denemeleri yapıldığı, işgal rejiminin hem gece hem gündüz saldırı ihtimallerine göre savunma taktikleri denendiği, işgalci askerlerin tuzağa düşürülmesi denemeleri yapıldığı, tatbikatta aynı zamanda gerçek malzemelerin kullanıldığı ifade edildi.

Ortak Oda açıklamasında işgal rejiminin saldırı ihtimallerine karşı direniş ve mücadele hazırlıklarının, direnişçilerin hazırlık ve yeterlilik düzeylerinin artırılması için çalışmaların sürdüğü vurgulandı.

Ortak Oda açıklamasında tatbikat için gerekli kolaylığı sağlayan Gazze'deki hükümete ve resmi kurumlara da teşekkür ettiklerini, hükümete bağlı kurumların da şartları hazırlama, operasyon ortamlarını tahliye etme ve acil yardım faaliyetlerinde önemli katkılarda bulunduğunu vurguladı.

parstoday

Yorumlar