FİLİSTİN DİRENİŞ GRUPLARININ ORTAK TATBİKATININ AMACI NE?

Ortak Oda bugün yaptığı açıklamada Filistin'deki direniş gruplarının askeri kanatları arasındaki ortak faaliyetleri ve yardımlaşmayı güçlendirme ve ortak eğitim faaliyetlerini artırma çerçevesinde "Güçlü Sütun (er-Ruknu'ş-Şedid)" adını verdikleri bir ortak tatbikat başlattıklarını duyurdu.  

Görüntülenme: 1387 Tarih: 29 Aralık 2020 07:57
FİLİSTİN DİRENİŞ GRUPLARININ ORTAK TATBİKATININ AMACI NE?

Filistin'deki direniş gruplarının ortak bir yapılanması olan Ortak Oda Filistin halkına yönelik herhangi bir saldırı düzenlenmesi sebebiyle, herhangi mekan ve zamanda olursa olsun, bir çatışmaya girmek zorunda kalmaları durumunda kararlarının ortak olduğunu dile getirdi. 

Ortak Oda işgal yönetimini de, Filistin halkına karşı kargaşa çıkarmaya kalkışmaması konusunda uyararak, Filistin direnişinin tam bir birlik içinde ve bütün gücüyle karşısında duracağını, dolayısıyla Allah'ın izniyle çok önemli sürprizlerle karşılaşabileceğini hatırlattı. 

Ortak Oda bugün (29 Aralık Salı) yaptığı açıklamada Filistin'deki direniş gruplarının askeri kanatları arasındaki ortak faaliyetleri ve yardımlaşmayı güçlendirme ve ortak eğitim faaliyetlerini artırma çerçevesinde "Güçlü Sütun (er-Ruknu'ş-Şedid)" adını verdikleri bir ortak tatbikat başlattıklarını duyurdu. 

Söz konusu tatbikatın Ortak Oda komutasında yürütüldüğü ve direniş gruplarının tümünün askeri kanatlarına mensup mücahitlerin ve silahlı elemanların katıldığı belirtildi. 

Tatbikatta gerçek askeri malzemelerin kullanıldığı ve en kuzeyinden en güneyine Gazze'ye yönelik herhangi bir saldırıyla ilgili muhtelif senaryolara göre savunma denemeleri yapıldığı ifade edildi. Bu tatbikatla işgal güçlerinin saldırıları karşısında direnişçilerin yeterlilik ve savunma güçlerini artırmanın amaçlandığı dile getirildi. 

Direniş grupları direniş, cihad ve mücadele yolunda ilerlemeye devam etme konusunda halka verdikleri sözlerinden geri dönmeyeceklerini vurguladılar. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar