MESCİDİ AKSA İMAM HATİBİ ŞEYH MUHAMMED SELİM'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

İsrail güçlerinin tüm engellemelerine ve baskılarına rağmen binlerce Filistinli, Cuma namazını her zamanki gibi Mescidi Aksa’nın huzur veren avlusunda eda etti. 

Görüntülenme: 1719 Tarih: 25 Aralık 2020 20:06
MESCİDİ AKSA İMAM HATİBİ ŞEYH MUHAMMED SELİM'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Mescidi Aksa İmam Hatibi Şeyh Muhammed Selim, İslam ümmetinin şeref ve izzetini ayakta tutmak üzere Filistinlileri, işgal güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına karşı Aksa’yı muhafaza etmeye çağırdı.

İrat ettiği Cuma hutbesinde Şeyh Selim, “Canınız, ruhunuz ve malınızla Mescidi Aksa’da ribat edin. Bulunduğunuz yerlerdeki gedikleri koruyun!” ifadelerini kullanarak İsrail rejimine geçit vermemeye davet etti.

Allah’ın yardımının kesin olduğunu ve beklemediğimiz bir anda geleceğini vurgulayan Şeyh Selim, kafirlere karşı Mescidi Aksa’da nöbet tutmanın fazileti üzerinde durdu.

İsrail’le ilişkilerini normalleştirme çirkefliğine başvuran işbirlikçilere değinen Şeyh Selim, “Normalleşme taraftarları, Filistin topraklarının işgal edilmesini normal bir durum gibi karşılanmasını istiyor. Bu kabul edilemez bir yaklaşımdır. Mescidi Aksa’yı onlarca yıl işgal altında tutan haçlılar hezimete uğrayıp tarihin çöplüğüne giderken Aksa’mız dimdik ayaktadır.” dedi.

Siyonist Yahudilerin, gün gelecek kendilerine bahşedilen nimetler ellerinden alındığında kaçacak delik arayacaklarını aktaran Şeyh Selim, İslami değerlere özellikle de Mescidi Aksa’ya dil uzatan işbirlikçi hainlerin sesleri ne kadar yükselse de Aksa’nın ilelebet payidar olmaya devam edeceğini vurguladı. Şeyh Selim, Aksa üzerinden oyun yapanların hüsrana uğrayacağını sözlerine ekledi.

Diğer taraftan binlerce Filistinlinin Aksa’da namaz kılmasını engelleyen İsrail makamları, işgal altındaki Batı Şeria ile abluka altındaki Gazze Şeridi sakinlerinin Kudüs'e ve Mescidi Aksa'ya gidebilmeleri için özel izin istiyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar