FİLİSTİNLİ GRUPLARDAN VAHDET VURGUSU

Filistinli beş grubun Genel Sekreterleri diğer tüm Filistinli grupları Filistin’de milli vahdetin sağlanması için yeni bir zirve düzenlemeye davet etti. 

Görüntülenme: 1762 Tarih: 13 Aralık 2020 05:16
FİLİSTİNLİ GRUPLARDAN VAHDET VURGUSU

Filistin halk kurtuluş örgütü başkomutanlığı, İslami Cihat, Filistin halk kurtuluş savaşı öncüleri, şimşek güçleri ve Filistin kurtuluşu için demokratik cephe adlı beş Filistinli grup düzenlenen oturumda bölgesel ve milli bazda yaşanan gelişmelerin sonucunda Filistin’in durumunu ele aldı.

Filistinli gruplar oturumda beş maddelik bir bildiri yayımlayarak, Oslo anlaşmasına karşı çıkılmasın, Filistin kurtuluş örgütü FKÖ konseyinin kararlarına bağlı kalınmasını , Filistinli grupların arasında milli diyalog sürecinin devam etmesini, milli vahdetin yeniden inşa edilmesini, Filistinli milli kurumların yeniden yapılandırılmasını, milli strateji üzerinde mutabık kalınmasını, ortak liderlik kadronun kurulmasını ve işgalci siyonist rejim yok oluncaya dek intifadaya devam edilmesini istediler.

Filistinli beş grubun yayımladığı ortak bildiride, siyonist düşmanla her türlü normalleşmenin kınanması, Filistinli grupların Genel Sekreterlerinin yeni tur oturumları düzenlemeleri ve mücadeleci Filistin milleti ve kahraman esirlerine destek verilmesine vurgu yapıldı.

Filistinli direniş gruplarının Genel Sekreterleri geçen Eylül ayında da Beyrut’ta ve Filistin özerk teşkilatı Başkanı Mahmut Abbas’ın huzurunda telekonferans yöntemi ile bir oturum düzenlemişti.

parstoday

Yorumlar