FİLİSTİNLİLER MESCİDİ AKSA'YA AKIN ETTİ

Filistinliler, sabah ve Cuma namazlarını kılmak için Mescidi Aksa’ya akın etti. 

Görüntülenme: 1786 Tarih: 11 Aralık 2020 15:04
FİLİSTİNLİLER MESCİDİ AKSA'YA AKIN ETTİ

Onlarca Filistinli aileden oluşan Aksa Kafileleri, İsrail’in Yahudileştirme politikalarına ve fanatik Yahudi yerleşimcilerin muhtelif baskınlarına maruz kalan Mescidi Aksa’ya destek olmak üzere 1948'de işgal edilmiş Filistin topraklarındaki Et-Tamra ve El-Celil kentinden yola çıktı.

Kafileye katılan bir genç, Kur’an’ın tabiriyle etrafı bereketli kılınan Kudüs kentinde bulunan Mescidi Aksa’nın manevi havasını canlandırmak, sabah ve Cuma namazlarının ecirlerini kazanmak için soğuk bir gecede yola çıktıklarını ifade etti.

Vakıfları ve Kutsal Mekânları Korumak İçin Aksa Cemiyeti, Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesindeki Müslüman halkın genelini ve özelde Kudüs halkını Mescidi Aksa'da namaz kılmak için gayret göstermeye, Mescid-i Aksa'yı namaz kılanlarla ve murabıtlarla canlandırmaya çağırdı. Ayrıca bu amaçla farklı bölgelerden günlük ücretsiz seferler düzenlendiği öğrenildi.

Aksa Cemiyeti, Mescid-i Aksa'ya ve buranın bekçileri durumundaki Kudüs halkına sahip çıkılması amacıyla Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgelerinde muhtelif çalışmalar yaparak, Kudüs'e ve Mescidi Aksa'ya günlük ücretsiz seferler düzenlenmesine öncülük ediyor.

1948'de işgal edilen Filistin topraklarının üzerine sözde "İsrail" devletinin kurulmasından bu yana Yahudileştirilmek istenen ilk kıblemiz Mescidi Aksa’nın İslami kimliğinin yok edilmemesi için bölgenin farklı yerlerinden kafileler, Aksa’yı ziyaret ederek, orada ibadetlerini eda ediyor, namazlarını kılıyor,  avlusunda Kuran’ı Kerim okuyor ve kapılarında nöbet tutarak sorumluluklarını yerine getiriyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar