GASIP İSRAİL ORDUSUNA AİT BULDOZERLER GAZZE TOPRAKLARINA GİRDİ

 

Görüntülenme: 1737 Tarih: 30 Kasım 2020 21:51
GASIP İSRAİL ORDUSUNA AİT BULDOZERLER GAZZE TOPRAKLARINA GİRDİ

Siyonist İsrail ordusuna ait askeri araçlar bu sabah )30 Kasım Pazartesi), Gazze Şeridi'nin orta bölgelerinde yer alan El-Bureyc Mülteci Kampı'na girip vatandaşların sınır bölgesindeki topraklarına büyük zararlar verdi.

Yerel kaynaklar, işgal ordusu buldozerlerinin operasyonu gizlemek için kullanılan yoğun sis bombaları eşliğinde sınırı geçip Gazze Şeridi sakinlerine ait arazileri birkaç metre ihlal ettiğini söyledi.

İşgalciler, Gazze Şeridi'nin doğu ve kuzey sınırlarındaki Filistinli vatandaşların tarım arazilerine zaman zaman kasıtlı olarak baskın düzenlemek suretiyle hem mahsullere zarar veriyor hem de çiftçilerin topraklarına ulaşmalarını engelliyor.

Diğer yandan işgal güçleri Gazze Şeridi sınırındaki bölgelere buldozerlerle sınırlı bir şekilde giriyor ve bu bölgelerdeki arazilerde görüş alanlarını genişletmek için düzleştirme çalışmaları yapıyor.

İşgal güçlerinin ihlallerinin Mısır, Katar ve Birleşmiş Milletler’in arabuluculuğuyla 2018 yılında sağlanan ateşkese de aykırı olduğu ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar