FİLİSTİNLİ ESİRLER ÖLÜME TERK EDİLİYOR

Batı Şeria’nın Cenin kenti sakinlerinden Said Ali Hesnavi ve Ahmed Talat Nezal bugün işgal hapishanelerinde 15. yıllarına girdiler. 

Görüntülenme: 1766 Tarih: 24 Kasım 2020 15:31
FİLİSTİNLİ ESİRLER ÖLÜME TERK EDİLİYOR

Cenin'deki Esirler Kulübü Müdürü Muntasır Semmur yaptığı basın açıklamasında, 15 yıldır işgal güçleri tarafından haksız yere zindanda tutulan esir Hesnavi’ye 35 yıl Esir Nezal’a 16 yıl hapis cezası verildiğini belirtti.

Semmur iki esirin, yıllardır işgal zindanında birçok eziyet ve zulüm görmelerinin yanı sıra aile ziyaretlerinin engellendiği, temel haklarından mahrum bırakıldıkları ve keyfi cezalandırma politikasına tabi tutulduklarını ifade etti.

Filistinli esirleri hapishanelerde son derece olumsuz şartlarda tutan işgal güçlerinin yürüttüğü işkence, tıbbi ihmal ve doğrudan ateş açma gibi uygulamalar neticesinde şimdiye kadar birçok Filistinli esir ya yaralandı veya şehit oldu.

Haklarında verilen ağır hükümler sebebiyle zindan duvarları arasında on yıllarını geçiren Filistinli esirlerin serbest bırakılmaları için fırsatların her geçen gün daha da azalması büyük bir insani kriz olarak değerlendiriliyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar