FİLİSTİN HALKIYLA DAYANIŞMA İÇİN YENİ BİR KAMPANYA BAŞLATILDI

İlhak ve İşgale Karşı Uluslararası Akademik Hamle isimli kuruluş, Filistin davasına gönül vermiş Arap ve diğer milletlerden üyeleriyle birlikte 'Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü'nü kutlamaya yönelik bir kampanya başlattı. 

Görüntülenme: 1650 Tarih: 21 Kasım 2020 05:00
FİLİSTİN HALKIYLA DAYANIŞMA İÇİN YENİ BİR KAMPANYA BAŞLATILDI

BM Genel Kurulu’nun 29 Kasım 1977'de aldığı karar doğrultusunda Filistinlilerin bağımsız bir devletinin olmadığını bütün dünyaya hatırlatmak ve sorununun çözümüne destek vermek amacıyla 1978 yılından bu yana her yıl 29 Kasım tarihi "Filistin Halkıyla Dayanışma Günü" olarak kutlanıyor.

“(İsrail ile) Normalleşme İlhakı Güçlendiriyor” ana temasıyla başlatılan kampanya ile Filistin meselesine adaletle yaklaşılması, başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulması için engellerin kaldırılması, hukuk dışı uygulamalarıyla öne çıkan İsrail’e karşı caydırıcı adımların atılması ve tüm insanlığın mazlumların yanında yer almasının sağlanması hedefleniyor.

Kampanya koordinatörü Remzi Ude yaptığı basın açıklamasında, İsrail’in skandal uygulamalarına maruz kalan Filistin halkıyla dayanışma günü bağlamında çok sayıda ülkeyi içine alan geniş kapsamlı etkinliklerin düzenleneceğini bildirdi. Açıklamada ayrıca Filistin halkının hakkını ve herkese barış, adalet ve güven getirecek bir geleceği desteklemenin kaçınılmaz bir yükümlülük olduğu vurgulandı.

Açıklamasında Ude, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim merkezleri ve Ürdün Vadisi'ni "ilhak" planının engellenmesi, Filistin topraklarının işgal edilmesinin önüne geçilmesi ve Filistinlilere yönelik hukuksuz uygulamaların son bulması için kampanyaya destek çağrısında bulundu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar