İŞGALCİ İSRAİL KUDÜS'TE YENİ YERLEŞKELER İNŞA EDECEK

İsrail işgal yönetimine bağlı Planlama ve Arazi İdaresi işgal altındaki Kudüs'ün güneyinde yer alan Givat Hamatos yahudi yerleşim merkezi içinde 1257 yeni yerleşim birimi inşa edilmesi için ihale teklifinde bulundu.  

Görüntülenme: 1817 Tarih: 15 Kasım 2020 10:29
İŞGALCİ İSRAİL KUDÜS'TE YENİ YERLEŞKELER İNŞA EDECEK

Buna karşılık Hemen Barış Hareketi tarafından yapılan açıklamada bu yerleşim birimlerinin inşa edilmesinin iki devletli çözüm formülünün önünde ciddi bir engel oluşturacağına dikkat çekildi. Çünkü bu planın Kudüs'ün doğusuyla, Filistinlilerin en önde gelen uygarlık bölgelerinden olan Beytülahim arasındaki coğrafi bağlantıyı ve Beytu Safafa köyüyle ileride kurulabilecek Filistin devleti arasındaki irtibatı keseceği ifade edildi. 

Açıklamada bu teklifin, bu yılın Şubat ayında Givat Hamatos yahudi yerleşim merkezi için hazırlanan T projesine dahil toplamda 2610 yerleşim biriminden 1077 birimin ihaleye sunulmasıyla ilgili tekliften sonraki en yeni adım olduğu ifade edildi. O tarihten bu yana ihaleye 180 yeni yerleşim birimi ilave edildiği hatırlatılarak teklif kitabının yayınlanmasının şu an projenin teklife açık olduğunu ortaya koyduğunu gösterdiğine dolayısıyla müteahhitlerin ihaleleri almak için kendi tekliflerini vermelerinin mümkün olabileceğine işaret edildi. Açıklamada teklifler sunulması için son tarihin ise ABD'de yönetim değişikliğinin üç gün öncesine tekabül eden 18 Ocak tarihi olduğuna dikkat çekildi. 

Siyonistlerin Walla sitesinde de Kudüs Belediye Meclisi üyesi Arie King'in; "Mümkün olan en kısa süre içinde bir mahallenin inşa edilmesi son derece stratejik bir önem taşımaktadır. Bu, Gilo ve Har Homa yerleşim merkezleriyle Telbiot yerleşim merkezi mahallelerinin birbiriyle bağlantısının sağlanmasını ve Arapların Beytu Safafa ile Beytülahim arasındaki bağlantısının kesilmesini garanti edecektir." dediği belirtildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar