MAHİR EL AHRES AÇLIK GREVİNE DEVAM EDİYOR

Mizan İnsan Hakları Merkezi, İsrail Yüksek Mahkemesi'nin geçtiğimiz çarşamba günü verdiği ve bugün açlık grevinde 98. gününde olan esir Mahir El-Ahres'in tutukluluk haline son verilmesi talebinin reddedilmesine dair kararını kınadı.  

Görüntülenme: 1755 Tarih: 02 Kasım 2020 17:48
MAHİR EL AHRES AÇLIK GREVİNE DEVAM EDİYOR

Mizan Merkezi, işgal mahkemesinin kararının 1945 yılında konulan olağanüstü durumlar ve askeri emirler ile ilgili uluslararası kuralların çiğnenmesi anlamına geldiğini belirtti. Bu kararla özgürlüklerinden mahrum edilmiş olanların korunmasına dair uluslararası hukukun sağladığı himayeden El-Ahres'in mahrum edildiğini vurguladı. 

Mizan Merkezi, uluslararası toplumdan işgal altındaki Filistin topraklarıyla ilgili hukuki ve ahlaki sorumluluklarını yerine getirmesini ve bunun için işgal devletine baskı uygulayarak mahkumların haklarının korunmasına dair uluslararası ölçülere riayet etmeye onu zorlamasını istedi.

Mizan Merkezi, başta El-Ahres olmak üzere bütün idari tutukluların serbest bırakılması ve idari tutuklama politikasının da son bulması, İsrail hapishanelerindeki tutukluların bütün insani ve hukuki haklarından yararlanmalarının sağlanması gerektiğini belirtti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar