ŞEYH İKRİME SABRİ'DEN 'ÖFKE CUMASI' ÇAĞRISI

Şeyh İkrime Sabri yaptığı basın açıklamasında Müslümanların, Peygamber Hz. Muhammed'e saldırı amaçlı karikatürlere kesin bir dille karşı olduklarını ve medeniyete aykırı bu tür saldırganlıklara karşı tepkilerini dile getireceklerini ifade etti.  

Görüntülenme: 2214 Tarih: 29 Ekim 2020 01:35
ŞEYH İKRİME SABRİ'DEN 'ÖFKE CUMASI' ÇAĞRISI

Mescidi Aksa'nın hatiplerinden ve Kudüs'teki Yüksek İslam Heyeti Başkanı İkrime Sabri, yarının peygamberimiz Hz. Muhammed'e destek, bu arada doğumunun yıldönümünü kutlama ve ona karşı saygısızlık çabalarına tepki amacıyla "Öfke Cuması" ilan edilmesini istedi. 

İkrime Sabri yaptığı basın açıklamasında Müslümanların, Peygamber Hz. Muhammed'e saldırı amaçlı karikatürlere kesin bir dille karşı olduklarını ve medeniyete aykırı bu tür saldırganlıklara karşı tepkilerini dile getireceklerini ifade etti. 

Sabri açıklamasında Peygamber Hz. Muhammed'e saldıran karikatürlerin, iddia edilenlerin aksine yazı, düşünce ve ifade özgürlüğüne tamamen aykırı olduğunu, bunların hakaret ve alay amacı taşıdığını belirtti. 

İkrime Sabri'nin yarının Fransa'nın iğrenç tutumuna karşı "Öfke Cuması" ilan edilmesi çağrıları, Hz. Muhammed'e destek için Mevlidi Nebi münasebetiyle Mescidi Aksa'ya doğru konvoylar çıkarılması çağrısının ardından geldi. Hz. Muhammed'in doğum yıldönümü münasebetiyle de ona sevginin ifadesi amacıyla Mescidi Aksa'ya doğru konvoylar çıkarılması çağrısı yapılmıştı. 

Bu arada Kudüs'te dükkanları olan bazı Filistinli tüccarlar Fransa'nın İslam'a ve onun peygamberine yaptığı saygısızlığı protesto amacıyla Fransız mallarını satmama kararı aldıklarını açıkladılar. Bunun yanı sıra Batı Şeria bölgesinde ve Gazze'de de tüccarlar Fransız mallarını boykot ederek satmama kararı aldıklarını duyurdular. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar