IRAK HİZBULLAH'I SÖZCÜSÜ: IRAK HALKININ GÖZÜNDE KUDÜS'ÜN KURTULUŞU KERBELA'DAN BAŞLIYOR AMERİKALILAR BUNUN FARKINDA

Irak halkının gözünde Kudüs'ün kurtuluşu Kerbela'dan başlıyor. Amerikalılar bunun çok iyi farkında... Irak, gaspçı rejimle yüzleşen ve genişlemesini engelleyen direniş ekseninin bir parçasıdır. 

Görüntülenme: 2230 Tarih: 02 Ekim 2020 20:00
IRAK HİZBULLAH'I SÖZCÜSÜ: IRAK HALKININ GÖZÜNDE KUDÜS'ÜN KURTULUŞU KERBELA'DAN BAŞLIYOR AMERİKALILAR BUNUN FARKINDA

Irak Hizbullahı sözcüsü Cafer el-Hüseyni, Filistin topraklarının tamamen kurtarılması ve Amerikan paralı askerlerinin Irak'tan çıkarılması çağrısında bulundu.

El-Hüseyni, el-Meyadin haber ajansına verdiği demeçte; "Bağdat'ın Filistin konusundaki pozisyonu değişmedi. Filistin bize ait ve İslam mukaddesatı terk edilemez." açıklamasında bulundu.

Filistin Tamamen Kurtarılmalı

Cafer el-Hüseyni, Irak Hizbullahı'nın "Filistin topraklarının tamamen özgürleşmesi seçeneğine" bağlı olduğunu vurgulayarak, "İşgalci rejimin Filistin'de yeri yok. Çünkü burası bir Arap ülkesi ve orada İslam mukaddesatları bulunuyor." dedi.

Iraklı komutan, Irak'ta Siyonist rejimle uzlaşmadan asla söz edilmediğini ifade ederek, "Irak halk tabanları, siyasi liderleri ve dini liderler Filistin topraklarının tamamen özgürleştirilmesinde sağlam bir duruş sergiliyorlar." diye belirtti.

Cafer el-Hüseyni, "İslami direniş olarak, ABD ve bölgedeki gaspçı rejimle karşı karşıya gelmeye devam etmek ve bölgeyi tamamen özgürleştirmek için sabit ve kesin seçeneklerimiz var. Filistin direnişinin Siyonist rejime karşı büyük eylemlerini de görüyoruz ve topraklarını tamamen özgürleştirmek için rejimi durdurduklarını görüyoruz." dedi.

Direniş söcüsü Irak siyasetinde normalleşme planının perde arkasında bile olmadığını belirterek, "Amerikalılar Irak'ta kendilerine bir konum oluşturamazlar, kendilerini destekleyemezler ve kamuoyu nezdinde kabul edilebilir kılamazlar." dedi.

Kudüs'ün Kurtuluşu Kerbela'dan Başlıyor

Sözcü, "Irak'ta, normalleşmeyi reddetmenin yanı sıra, Filistin topraklarının tam kurtuluş seçeneğine bağlılığı vurgulayan bir fikir birliği var. Irak halkının gözünde Kudüs'ün kurtuluşu Kerbela'dan başlıyor. Amerikalılar bunun çok iyi farkında... Irak, gaspçı rejimle yüzleşen ve genişlemesini engelleyen direniş ekseninin bir parçasıdır." dedi.

ABD'nin Varlığı Irak'a Yönelik En Büyük Tehdittir

Iraklı komutan, halkının ABD'nin varlığının Irak için en büyük tehdit olduğu sonucuna vardığını kaydetti. Erbil'de yaşanan son olaylarla ilgili olarak ise, "Dün Erbil'de yaşananlar, Bağdat ve diğer bölgelerdeki olaylar, Irak topraklarında Amerikalıların olduğu her yere direniş elinin ulaşabileceğinin bir mesajıdır." dedi.

rasthaber

Yorumlar