SİYONİST YERLEŞİMCİLERDEN MESCİDİ AKSA'YA BASKIN

Bir grup Siyonist Yahudi yerleşimci, Kudüs'ün Yahudi bayramları nedeniyle tamamen kapanmasına rağmen mübarek Mescidi Aksa’ya saldırmaya devam etti. 

Görüntülenme: 2041 Tarih: 28 Eylul 2020 03:17
SİYONİST YERLEŞİMCİLERDEN MESCİDİ AKSA'YA BASKIN

Bir grup Siyonist Yahudi yerleşimci, Kudüs'ün Yahudi bayramları nedeniyle tamamen kapanmasına rağmen mübarek Mescidi Aksa’ya saldırmaya devam etti.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, işgal altındaki Kudüs’ün kente açılan girişlerinin kapatılmasını ve Eski Şehir dışından gelen insanların Aksa'ya ulaşmasının engellenmesini fırsata çeviren onlarca Yahudi yerleşimci Aksa’ya baskın düzenleyerek avluda özel kıyafetlerle sesli Talmud ayinleri gerçekleştirdi.

İşgal güçleri, yerleşimci teröristlere el-Meğaribe kapısından Aksa’nın avlusuna girmelerinden Silsile kapısından çıkmalarına dek saldırılarına eşlik edip koruma sağladı.

Diğer yandan işgal güçleri Kudüs’te sokağa çıkma yasağı getirerek ana kontrol noktalarında araba kullanan yüzlerce Kudüslüye ceza kesti.

İşgal altındaki Kudüs şehri, Yahudi bayramları ve korona virüsü nedeniyle birkaç gün önce başlayan kapsamlı bir karantina sürecine tanıklık ediyor.

İşgal güçleri dünden beri Kudüs'ün el-İseviyye beldesi ve es-Sevri mahallesinin girişlerini, Yahudilerin en önemli dini bayramı nedeniyle beton bariyerlerle kapalı tutuyor.

Ayrıca Siyonist İsrail’e ait bir birlik el-Esbat kapısında kasıtlı kimlik kontrolü yaparak Mescidi Aksa’ya girişleri engelliyor.

İşgal güçleri ve Yahudi yerleşimci çeteleri Mescidi Aksa’yı boşaltmak ve işgal edip Yahudileştirmek için Kudüslüleri, Aksa’dan uzaklaştırarak, tutuklayarak, para cezaları keserek, baskı ve saldırılarını artırarak hedef alıyor.

İsrail işgal güçleri, zaman zaman Yahudi bayramları sebebiyle işgal altındaki Kudüs’e tüm giriş çıkışları kapatıyor. Bu bağlamda bazen haftalarca şehre giriş ve çıkış yapılamıyor. İsrail rejimi, Filistin halkına yönelik her türlü hukuksuzluğu yaparken, emperyalist ABD yönetimi başta olmak üzere batılı ülkelerin sınırsız desteğini alıyor. 

Diğer taraftan işgalci İsrail, Filistinli kanaat önderleri, hatipler, vakıf görevlileri ve vatandaşlara Mescidi Aksa’dan uzaklaştırma cezaları vererek Mescidi Aksa’yı savunmasız bırakmayı ve mukaddes değerlerimizi Yahudileştirmeyi amaçlıyor. 

Filistin Dışişleri Bakanlığı tarafından konu hakkında daha önce yapılan yazılı bir açıklamada, işgalci İsrail’in Harem-i Şerif’i Yahudileştirmeye çalıştığına dikkat çekilerek, "İsrail’in Mescidi Aksa’dan uzaklaştırma politikası tehlikeli bir gerilimdir." mesajı paylaşılmıştı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar