YANGIN ÇIKARAN BALONLAR SİYONİST İŞGALCİLERİ RAHATSIZ EDİYOR

 

Görüntülenme: 3012 Tarih: 30 Ağustos 2020 11:15
YANGIN ÇIKARAN BALONLAR SİYONİST İŞGALCİLERİ RAHATSIZ EDİYOR

İsrail işgal rejiminin saldırılarına ve Gazze üzerindeki ablukasını şiddetlendirmesine karşı Filistinli gençler yangın çıkarıcı balonlarla mücadele etmeye devam ediyor. Verilen haberlere göre bugün Gazze'den gönderilen yangın çıkarıcı balonlar yüzünden Gazze çevresindeki yahudi yerleşim merkezlerinde 27 yangın çıktı. 
 
İsrail medyasından yayınlanan haberlerde yangınların daha çok Gazze etrafındaki yahudi yerleşim merkezlerine tahsis edilen alanlarda kurumuş otların bulunduğu yerlerde ve tarım alanlarında çıktığı belirtildi. 
 
İşgal rejiminin Gazze'ye yönelik ablukayı şiddetlendirme kararı alması ve uzlaşma anlaşmasında belirlenen şartlara riayet etmemesi üzerine Filistinli gençler üç hafta önce, Gazze çevresindeki yahudi yerleşim merkezlerine yangın çıkarıcı balonlar gönderme işlemlerini yeniden başlatmışlardı. 
 
Gazze Şeridi'ndeki direniş grupları, koronavirüsün daha da yayıldığı şu günlerde bölgedeki iki milyondan fazla insana uygulanan ablukanın kaldırılması için işgal rejimiyle karşı karşıya gelmeye hazır olduklarını dile getirdiler. 
 
Siyonist işgal rejimi, kendisi ablukayı hafifletmeden ve uzlaşma şartlarına riayet etmeden Filistin tarafını teslim olmaya zorlamak için Gazze bölgesine gündelik saldırılar düzenliyor. Ancak bölgedeki direnişçi gençler işgal rejimine teslim olmayı kabul etmeksizin işgalcileri Gazze üzerindeki ablukayı kaldırmaya zorlamayı amaçlayan fiili mücadelelerini sürdürüyorlar. Bu yüzden de bölgenin etrafındaki yahudi yerleşim merkezlerine yangın çıkarıcı balonlar göndermeye devam ediyorlar. 
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar