ŞEYH İKRİME SABRİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

 

Görüntülenme: 3404 Tarih: 30 Ağustos 2020 06:37
ŞEYH İKRİME SABRİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Mescid-i Aksa hatibi işgal altındaki Kudüs topraklarında yaşayanları Siyonist Rejimin Kudüs'te Filistinlilerin evlerini yıkma siyasetine karşı çıkmalarını ve grev yapmalarını istedi.

İSNA haber ajansının raporuna göre  Akrame Sabri  bugün  Kudüs ahalisinden  Siyonist Rejimin Filistinlilerin evlerini yıkma siyasetini  kınamalarını istedi.  

İkrime Sabri  Kudüs ahalisinin  büyük bir tehlike yaşadıklarını belirterek  Kudüs'te evleri yıkma siyasetinin  yasa dışı ve insanlık dışı cinayet olduğunu hedefinin de Kudüs ahalisinin mülteci durumuna düşürmesi olduğunu  etnik temizcilik ve Siyonist Rejim yerleşim alanlarının genişletilmesi ve arttırılması doğrultusunda olduğunu belirtti.  

Mescid-i Aksa hatibi   bu zalimane siyasete karşı  genel grevin uygun bir karşı çıkma aracı olduğunu belirtti. 

Sabri, Kudüs halkının  yalnız kaldığını ve ellerinden geldiği kadarı ile itiraz ettiğini ancak bu itirazların  başarıya ulaşması için  siyasi desteğe ihtiyacı olduğunu ve Arap dünyasının  sessizliğinin  bu ülkelerin Siyonistlerin cinayetlerin  göz yumduğuna dair kanıt olduğunu belirtti. 

Siyonist Rejim İsrail  Filistinlilerin evlerini  yıkıp  arsalarında yerleşim alanları inşa ederek   Filistin  bölgelerinin coğrafi yapısını  değiştirmek ve bu bölgeleri Siyonistleştirmek ve sonunda da sultacılığını pekiştirmek peşindedir. 

parstoday

Yorumlar