GAZZE'YE YÖNELİK SİYONİST ABLUKA SAĞLIK SİSTEMİNİ VURDU

 

Görüntülenme: 2371 Tarih: 29 Ağustos 2020 04:17
GAZZE'YE YÖNELİK SİYONİST ABLUKA SAĞLIK SİSTEMİNİ VURDU

Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, bütün dünyayı etkisi altına alan koronavirüse karşı mücadelede Sağlık Bakanlığı’nın bütün imkânlarını seferber ettiğini belirterek, bu süreçte sağlık çalışanlarının salgına karşı ilk savunma hattında kahramanca mücadele ettiğine dikkat çekti.
 
Filistin Enformasyon Merkezi’ne özel açıklamalarda bulunan el-Kudra, Sağlık Bakanlığı’nın, salgına yakalanan vatandaşları tedavi etmekle yükümlü olan sağlık çalışanları ve doktorlara gerekli olan uygun nitelikteki koruyucu ekipmanı sağladığına ve çalışanların mağdur olmaması için azami bir gayret içerisinde olduğuna vurgu yaptı.
 
Gazze Şeridi’nin özellikle sağlık alanında İsrail’in ablukasından kaynaklı çok ciddi sorunlarla boğuştuğuna işaret eden el-Kudra, “Bu durum, vatandaşlarımıza sağlık hizmetlerini eksik bir şekilde vermemize neden oluyor.” şeklinde konuştu. İşgalci İsrail, 13 yılı aşkın süredir Gazze Şeridi'ni kara, deniz ve havadan abluka altında tutuyor.
 
El-Kudra, sözcülüğünü yaptığı bakanlığın, salgınla başa çıkmak için bütüncül ve net bir plan oluşturduğu ve yapılan incelemelerin sonucunda söz konusu planın 59 milyon dolar maliyeti olduğunu vurgulayarak, "Uluslararası kurumları, salgına karşı sağlık planına katkıda bulunmaya çağırıyoruz." dedi.
 
Birkaç ay öncesinden koronavirüs hastalığının Gazze’ye büyük hasarlar vereceğini fark ettiklerini söyleyen el-Kudra, “Halkımızı bilinçlendirmeye yönelik eğitim faaliyetlerinde bulunduk, ihtiyaç duyulan sağlık hizmetlerini vatandaşlarımıza sunduk. Bu sayede salgın hayaletini Gazze’den uzaklaştırmakta başarılı olduk. Bu süreçte virüse karşı nasıl davranmamız gerektiği konusunda yeteri kadar bilgi ve deneyim edindik.” dedi.
 
Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, dün (29 Ağustos Cuma) itibariyle 40 kişinin daha koronavirüse (Kovid-19) yakalandığını bildirmişti. Son verilerle salgının başladığı Mart ayından bu yana Gazze'deki toplam vaka sayısı 192 oldu. 
 
Diğer taraftan Siyonist İsrail yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'de hastaların tedavi için bölgeden çıkışına izin vermeyerek aralarında çocuk ve yaşlıların da olduğu onlarca hastayı acı içinde ölüme terk ediyor.
 
Filistin Sağlık Bakanlığı da 2018'de tedavi amacıyla Gazze'den çıkışına izin verilmeyen 56 hastanın vefat ettiğini açıklamıştı.
 
İsrail, yaklaşık 2 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi'ni 2006'dan bu yana kara, hava ve denizden abluka altında tutuyor.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar