KUDÜS VE BATI ŞERİA'DA TUTUKLAMA FURYASI

 

Görüntülenme: 2739 Tarih: 26 Ağustos 2020 13:57
KUDÜS VE BATI ŞERİA'DA TUTUKLAMA FURYASI

Siyonist İsrail güçleri, dün gece ve bu sabah işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te aralarında 2 Filistinli milletvekilinin de bulunduğu Filistinli vatandaşlara yönelik kapsamlı bir tutuklama operasyonu düzenledi.
 
İşgal altındaki Kudüs’te İsrail işgal güçleri, bugün sabah erken saatlerde evlerine baskın düzenledikleri 4 Kudüslüyü tutukladılar. İşgal güçleri tarafından, Muhammed Nayif Ubeyd, Muaz el-Eşheb, Arafat Necib ve Mustafa et-Terhuni adlarındaki Filistinliler gözaltına alındı. 
 
Tulkerem’de işgal güçleri, kentte yer alan mülteci kampına baskın düzenleyerek Filistinli bir genci tutukladı. Kentteki Filistin Esirler Kulübü temsilcisi, İsrail işgal güçlerinin 19 yaşındaki Rasim Ebu Şukeyr’i, evine düzenledikleri baskın sonrası tutukladıklarını aktardı.
 
İşgal güçleri, Ramallah’ta Kudüs Milletvekili Ahmet Atun'u ve bir diğer Filistinli milletvekili Abdulcebbar Fukaha’yı evlerine baskın düzenleyerek tutukladı.
 
İşgal güçleri, Nablus kentinde ise Filistinli 2 kardeşi tutukladı. İsrail işgal güçleri, başlattıkları operasyonda Batı Şeria’daki diğer kentlerde evlerine baskınlar düzenledikleri yaklaşık 10 Filistinli vatandaşı daha gözaltına aldılar. 
 
İsrail işgal güçleri, işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te aralarında çocukların ve kadınların da olduğu Filistinli vatandaşlara yönelik günlük tutuklama operasyonlarını düzenlemeye devam ediyor. 
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar