'KUDÜS VE MESCİDİ AKSA BÜYÜK BİR TEHLİKE ALTINDA'

 

Görüntülenme: 2379 Tarih: 21 Ağustos 2020 07:25
'KUDÜS VE MESCİDİ AKSA BÜYÜK BİR TEHLİKE ALTINDA'

Kudüslü Milletvekili Ahmet Atun, işgal altındaki Kudüs ile ilk kıblemiz Mescidi Aksa’nın şu ana kadarki en büyük Yahudileştirme tehdidiyle karşı karşıya kaldığına vurgu yaptı.
 
Atun yaptığı basın açıklamasında, Siyonist aklın Kudüs’ün demografik yapısını değiştirmek için sürekli bir gayret içinde olduğunu, kentin içi ve dışını Yahudileştirmek istediğini, Mescidi Aksa’da bulunan İslami eserleri yok etmeyi amaçladığını ve Aksa’nın Müslümanların kalbindeki kutsiyetini görmezden geldiğini belirtti.
 
Hatırlanacağı üzere İsrail’in ilgili makamları, geçtiğimiz aylarda Mescidi Aksa'nın güneyindeki Silvan Mahallesi'nde yer alan ve Yahudilerin batıl inancına göre kutsal kabul edilen Silvan Havuzu'ndan (Breikhat HaShiloah) Harem-i Şerif'in Burak (Ağlama) Duvarı'na çıkan bir tünelin açılışını yapmıştı.
 
Siyonist İsrail, 1967 yılındaki Altı Gün Savaşı sonrasında o zamana kadar Ürdün'ün kontrolü altında bulunan Doğu Kudüs'ü işgal etti. Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyan Mescidi Aksa’ya ev sahipliği yapan ve İslam’daki önemine binaen farklı bir konumda görülen Kudüs, o tarihten bu yana da İsrail işgali altında bulunuyor.
 
İsrail yönetiminin Yahudileştirme politikaları çerçevesinde Doğu Kudüs'ün Müslüman Arap kimliğini değiştirmeye çalıştığına dikkat çeken Atun, Kudüs ve Mescidi Aksa’nın büyük bir tehlike altında olduğunu, İsrail rejiminin karış karış Kudüs topraklarını Yahudileştirmeyi sürdürdüğünü, bölgede ikamet eden Kudüslüleri zorunlu göçe maruz bıraktığını ve hem sosyal hem de ekonomik hayatı felç etme noktasına getirdiğini söyledi.
 
İsrail işgal güçleri, aralıksız Kudüs halkının evlerine baskınlar düzenliyor, insanların gözlerini korkutuyor. Bununla da yetinmeyen işgalciler, ruhsatsız olduğu bahanesiyle hemen her gün taşınmaz gayrimenkulleri yerle bir ederek Filistinli ailelerin sokaklarda kalmasına neden oluyor.  
 
Hamas’ın önemli şahsiyetlerinden olan Ahmed Atun açıklamasında, Filistinlileri topraklarından eden İsrail zaliminin, vatandaşların kimliklerine el koyduğunu, toplumun önde gelen kanaat önderlerini, siyasi isimleri, işgal politikasına karşı sesini yükselten gazetecileri, hukuksuz uyguları resmederek dünyaya duyuran sosyal medya kullanıcılarını Kudüs’ten uzaklaştırdığını ifade etti.
 
Atun, kimliğine, şahsına ve konumuna bakmaksızın İsrail’in bütün Filistinlilere zulmettiğini anımsatarak, sadece yer üstünde yaşayanların değil ahirete intikal eden Filistinlilerin bile İsrail’in hukuksuz uygulamalarından olumsuz etkilendiğine işaret etti.
 
İşgalci İsrail'in Kudüs'te sürdürdüğü kazıların tehlikeli sonuçlarına ilişkin uyarıda bulunan Atun yaptığı açıklamada, uluslararası topluma "siyasi, kanuni ve ahlaki sorumluluk gereği konuya müdahale etme" çağrısı yaptı.
 
Atun, bölgesel ve uluslararası toplumlardan İsrail'in haksız ve hukuksuz ihlallerini durdurmasını isteyerek, tüm insan hakları savunucusu kurum ve kuruluşları ve söz sahibi devletleri dünyadaki Müslümanların haklarını korumaya ve Filistin meselesine yönelik sorumlulukları yerine getirmeye çağırdı.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar