GAZZE'DE TANSİYON YÜKSELİYOR/SAVAŞ YAKIN MI?

 

Görüntülenme: 2557 Tarih: 20 Ağustos 2020 13:58
GAZZE'DE TANSİYON YÜKSELİYOR/SAVAŞ YAKIN MI?

Lübnan'da yayınlanan El Ahbar gazetesi, Filistinli grupların Mısır'a gönderdikleri mesajlarda mevcut durumda İsrailli askerlerle savaşmak istemediklerini ancak İşgalcilerin ateşkesi ihlal etmeleri halinde de İsrail ile savaşa hazır olduklarını vurguladıklarını duyurdu.
Qodsna'nın haberine göre, Siyonist rejimin Filistin direnişinin isteklerine cevap vermekten kaçınmasının ardından Gazze'nin kuzey sınırlarında gerilim yükseldi. Taraflar her türlü çatışma ihtimaline karşı askeri güçlerinin teyakkuz seviyesini arttırdı.
İsrail başbakanının İslami Cihad ve HAMAS liderlerini hedef alan suikast politikasına geri dönüleceği ile ilgili tehditlerinin ardından El Ahbar'ın Filistinli askeri kaynaklardan naklettiği haberinde, Direnişin aracılar vasıtasıyla Siyonistlere İsrail güvenlik kuruluşlarının Gazze şeridinde Direnişe yönelik suikast operasyonları düzenlemeleri halinde geniş kapsamlı ve güçlü bir karşılık verecekleri mesajını ilettikleri ve bunu, kendilerine karşı Tel Aviv'e ateşlenen binlerce füzeyle sonuçlanacak bir savaş ilanı kabul edeceklerini belirttikleri duyuruldu. 
El Ahbar gazetesi, Hamas hareketi kaynaklarından naklen şu bilgileri aktardı: Mısır heyeti Gazze'den çıkmış olsa da istişareler devam ediyor. Gerçi işgalciler 2018 yılında gerçekleştirilen mutabakatların icrasını kabul etmiyorlar ancak biz Mısır tarafıyla istişarelerimize devam ediyoruz. HAMAS tüm Filistinli grupların mesajlarını ulaştırmış ve bu mesajlarda mevcut durumda askeri bir çatışmanın peşinde olmadıklarını vurgulamıştır. Ancak İşgalcilerin daha önceki şartları ihlal etmesi, direnişi savaş  seçeneğine doğru sürüklüyor.
Maariv gazetesi askeri analisti Tal Liyo Ram da Gazze ile askeri bir çatışmanın başlama ihtimalinin her geçen gün daha çok arttığını ve Mısır tarafının bir çözüm yolu bulamaması halinde kuvvetli bir ihtimalle Gazze ve İsrail arasında gerçekleşecek bir savaşa şahit olacağımızı duyurdu.
Siyonist rejim Kan televizyonu da şu habere yer verdi; İsrail'in değerlendirmelerine göre, 'önümüzdeki 48 saat içinde yeni bir çatışma aşamasında mıyız, yoksa huzur ortamı mı sağlanacak?' belli olacaktır.
Mezkur kanalın Arap dünyası analisti Gal Berger de Katar'ın HAMAS'a Gazze'ye altı aylık para yardımı yapmaya hazır olduklarını duyurduğunu söyledi.

kudusgunu.com

Yorumlar