GAZZE'DE İNSANİ ŞARTLAR GİTTİKÇE KÖTÜLEŞİYOR

 

Görüntülenme: 2358 Tarih: 15 Ağustos 2020 09:28
GAZZE'DE İNSANİ ŞARTLAR GİTTİKÇE KÖTÜLEŞİYOR

Filistin için çalışan sivil toplum kuruluşlarının uluslararası çapta bir genel koordinasyon teşkilatı olan iPalestine İsrail işgal rejiminin başvurduğu toplu cezalandırma politikasına binaen Gazze'ye yönelik olarak sürdürdüğü rutin uygulamaların devam etmesinin ve 14 yıldan beridir devam eden ablukanın gittikçe daha da katılaştırılmasının bölgede hayat şartlarının iyice kötüleşmesine sebep olacağı konusunda uyardı. 
 
İşgal hükümetinin, işgal altındaki Filistin topraklarına yönelik uygulamalarının genel organizatörü geçtiğimiz Çarşamba akşamı yaptığı açıklamada Gazze'ye yönelik ablukanın daha da katılaştırılacağını söylemişti. Bu amaçla Kerem Ebu Salim kapısından ticari ürünlerin giriş ve çıkışlarının sıkı bir denetim altında tutulacağını belirtmişti. Bu doğrultuda başta çimento olmak üzere inşaat malzemelerinin ve akaryakıtın sokulmasına izin verilmeyeceğini açıklamıştı. Bu kapı ise Gazze'ye ticari ürünlerin sokulması ve bu bölgeden dışarıya ticari ürünlerin çıkarılması için kullanılan tek kapı durumunda. 
 
Diğer taraftan da Gazzeli balıkçıların avlanma mesafeleri iyice daraltıldı. 
 
iPalestine, işgal rejiminin ablukayı bu derece katılaştırmasının bölgede insani şartların iyice kötüleşmesine ve ekonomik imkanların iyice daralmasına neden olacağını, bunun da koronavirüsle mücadele imkanlarını tamamen ortadan kaldıracağını dile getirdi. 
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar