İSLAMİ CİHAD'TAN SİYONİST İSRAİL'İN GAZZE KARARINA SERT TEPKİ

 

Görüntülenme: 2322 Tarih: 11 Ağustos 2020 10:27
İSLAMİ CİHAD'TAN SİYONİST İSRAİL'İN GAZZE KARARINA SERT TEPKİ

İslami Cihad Hareketi, işgalci İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik uyguladığı ablukanın Filistinlilerin kaderi olmadığı ve ablukanın Gazze'ye dayatılan bir gerçeğe dönüştürülmesine asla izin verilmeyeceği açıklamasında bulundu.
 
Hareket adına açıklamalarda bulunan Davud Şihab, İsrail rejiminin, salı gününden itibaren Gazze'ye inşaat malzemesinin girişini yasaklayan kararı hakkında yazılı açıklama yaptı.
 
Şihab, Siyonist İsrail’in, abluka altındaki Gazze'nin tek ticaret kapısı olan Kerem Ebu Salim'i, insani yardım ve akaryakıt dışındaki tüm ticari girişlere kapatma kararının, düşmanca bir tavır olmanın yanı sıra dünyada eşine az rastlanan bir zulüm örneği olduğuna dikkat çekti.
 
Gazze halkının uzun yıllardır İsrail’in hukuksuz politikalarına maruz kaldığını ve bölgedeki durumun her geçen gün daha da kötüye gittiğine işaret eden Şihab, İsrail’in şiddet, baskı ve yıldırma politikalarının, Filistin ulusal ruhuna zarar veremeyeceğini; Filistin halkının ise ortaya koyduğu azim ve kararlılığını inkisara uğratamayacağını belirtti. 
 
İşgalci İsrail’in Kamu Yayın Kuruluşu KAN’da yer alan bilgilere göre, İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Gazze'den yakıcı balonların fırlatılmasının sürmesi bahanesiyle Kerem Ebu Salim kapısının ticari mal girişine kapatılması emrini verdi.
 
İsrail medyasına göre, İsrail'in Gazze sınırı yakınındaki 5 yerleşim bölgesine dün fırlatılan yakıcı balonlar nedeniyle 12 yangın çıktı.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar