YAFA'DAN MESCİDİ AKSA'YA MOTOSİKLET KONVOYU DÜZENLENECEK

 

Görüntülenme: 3231 Tarih: 28 Temmuz 2020 23:26
YAFA'DAN MESCİDİ AKSA'YA MOTOSİKLET KONVOYU DÜZENLENECEK

1948’de işgal edilen Filistin topraklarında yaşayan Filistinli aktivistler, arafe gününe denk gelen Perşembe günü Yafa kentinden başlayarak Kudüs’te bulunan mübarek Mescidi Aksa’ya kadar devam edecek motosiklet konvoyu düzenleyeceklerini belirtti.
 
Filistinli aktivistler, işgal altındaki Yafa kentinde yaşayan Filistinli gençleri, Perşembe günü akşam saat beşte başlayacak olan konvoya katılmaya davet etti. 
 
Konvoya ilişkin yapılan açıklamada, Mescidi Aksa’ya ulaşıldıktan sonra avlusunda kahvaltı yapacaklarını belirten aktivistler, fanatik Yahudi yerleşimcilerin arefe günü Mescidi Aksa’ya baskın yapma çağrılarına tepki olarak motosiklet konvoyu düzenleyeceklerini söyledi.
 
İsrailli "Tapınak Öğrencileri Örgütü” Mescidi Aksa’yı Yahudileştirmek amacıyla “Tapınak Dağı Ellerimizde” başlıklı bir kampanya başlattı.
 
Bu kampanya, örgütteki katılımcı sayısını artırmak ve İsrail’in Yahudileştirme projesini desteklemek için mali bağış toplamayı hedefliyor.
 
Örgüt, 27 ile 30 Temmuz arasında sözde "Tapınağın yıkılması" anısına Mescidi Aksa’ya büyük ve özel baskınlar yapılması çağrısında bulunmuştu.
 
Diğer yandan Kudüs eski müftüsü Şeyh İkrime Sabri, Kudüslü Müslümanları, arefe günü Mescidi Aksa’da toplanmaya davet etti. 
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar